Theater ‘Zie de mens’

8 en 9 oktober

Op 8 en 9 oktober wordt in Het Wilde Westen te Utrecht de theatervoorstelling Zie de mens opgevoerd. Er komt een bijzondere opstelling in de zaal. Er zijn 9 acteurs die elk op een eigen podium staan. De toeschouwers zitten daar midden tussenin, op 1,5 meter van elkaar. Zo is de voorstelling coronaproof en toch intiem. De voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Het Ubuntuhuis, ATD Vierde Wereld, het Wilde Westen Armoedecoalitie, Stichting Omduw en Huis van Domicus.

Zie de mens wordt voor u gespeeld door een multicultureel theatercollectief van mensen die leven in kansarme en kwetsbare situaties, en theatermakers. Samen nemen zij u mee op een poëtische reis door de Nederlandse samenleving, zoals deze gezien en beleefd wordt door mensen aan de voet van de maatschappelijke ladder. Zie de mens is een persoonlijk document gebaseerd op autobiografische geschiedenissen uit hun leven. Zo brengt de theatervoorstelling op een authentieke manier een wereld over het voetlicht, die gewoonlijk ongezien en ongehoord blijft.

Naast dat Zie de mens een bijzondere theaterervaring is, dragen wij onze kennis van armoede over en roepen op tot solidariteit met allen die kansarm en kwetsbaar zijn. Op die manier hopen wij mensen te inspireren om samen te bouwen aan een inclusieve samenleving, waarin iedereen zich thuis en veilig voelt.

De voorstelling is gratis toegankelijk. We verzoeken u vriendelijk om u aan te melden.

  • Waar: Het Wilde Westen
  • Adres: Everard Meijsterlaan 1b, Utrecht
  • Wanneer: Zaterdag 8 oktober om 20u00 (ontvangst vanaf 19u30)
  • Zondag 9 oktober om 16u00 (ontvangst vanaf 15u30)
  • Kosten: Gratis. Vrije gift na afloop
  • Reserveren: https://www.hetwildewesten.nl/activiteit/zie-de-mens

Download de folder.

Ontwerp en webdevelopment door BuroBureaux