Ontmoeting_header

Ontmoeting

Er bestaan legio ontmoetingsplekken in de verschillende wijken in Utrecht. Plaatsen voor een kop koffie, een lekkere maaltijd, een gesprek, een luisterend oor, een activiteit of training.

Wijken West

Lombok

Zinnenprikkels heeft allerlei initiatieven: een 3 gangen diner voor 6 euro, gratis workshops (Reflexmasage, Tai Chi, yoga & Meditatie) en festivals. Ieder seizoen wordt er een nieuw programma gepresenteerd.

Kopi susu kan worden gekarakteriseerd als een cultureel dagcafé. Zinnenprikkels en SMMU (Samen Muziek Maken Utrecht) regelen hier regelmatig (gratis) activiteiten zoals workshops en spellenmiddagen.

De Wijkplaats vormt een laagdrempelige gastvrije ontmoetingsplek in de wijk Lombok. Hoewel deze locatie valt onder het kerk- en buurtwerk in Utrecht-West, staat de deur voor alle buurtbewoners open.

Het Ubuntuhuis is een kleinschalig buurthuis in Lombok. Het richt zich  vooral op mensen die zich buiten de samenleving voelen staan en niet gemakkelijk waardering vinden op andere plekken. Bovendien kunnen hier mensen zonder verblijfstatus en/of vast onderdak tot rust komen en o.a. samen eten, Nederlandse les volgen, theater spelen en samen activiteiten buitenshuis ondernemen.

Wijken Noord

Overvecht

In februari 2020 verscheen, als vervolg op de Waaier, de Wijkwijzer MOOI meegenomen.
De Armoedecoalitie heeft in samenwerking met ‘Samen voor Overvecht’ een handige gids gemaakt boordevol tips voor mensen met een kleine portemonnee. In deze wijkwijzer staat informatie over allerlei leuke initiatieven, activiteiten, uitjes, regelingen en voorzieningen om meer uit het leven en inkomen te halen. Activiteiten, hulp, spullen en voedsel voor bijna niets.

In Ballorig aan de Mississippidreef in Overvecht organiseert Super Single Mom regelmatig playdates. Tijdens deze dates kunt u netwerken met andere ouders, terwijl uw kind speelt. De toegang is gratis inclusief een kop koffie en iets lekkers voor de kinderen. Meer weten? Neem dan contact op met Cybille, tel.nr. : 06-36037179; mail, cybillelatour@gmail.com.

Buurtcentrum De Dreef

Aan de Schooneggedreef in buurtcentrum De Dreef worden diverse activiteiten aangeboden, die vooral gericht zijn op de veelzijdige achtergrond van de buurtbewoners.

Wegwijs heeft op Paranadreef 353, Ghanadreef 2 en Ondiep 54A inloopmomenten. Verder biedt deze organisatie sociale activering en ondersteuning aan mensen die in een kwetsbare situatie verkeren en een psychiatrische en/of dakloze achtergrond hebben.

In Buurthuis Zuilen vinden wekelijks tal van laagdrempelige activiteiten plaats.

Iedereen kan voor een bakkie koffie, een praatje, maaltijden en andere activiteiten bij Bij Bosshardt Zuilen terecht Ook Ondiep heeft een vestiging van Bij Bosshardt.

Wijken Zuid

Kanaleneiland

Het Drie Generatie Centrum (3GC) richt zich op de rijke wereld van Kanaleneiland. Met o.a. een koffieochtend, een koor, sport voor ouderen en een meidenclub valt er volop te doen!

Bij Enik Recovery College kun je aankloppen voor scholing rondom herstel en persoonlijke ontwikkeling, én sociale contacten.

Villa Vrede biedt mensen zonder verblijfsvergunning een plek waar ze simpelweg mogen zijn, een gezicht krijgen, zich veilig voelen, hun sociaal netwerk kunnen opbouwen en gestimuleerd worden tot zelfredzaamheid. Via activiteiten en trainingen kunnen zij zich alvast verder ontplooien.

Wijken Oost

Oudwijk en Sterrenwijk

Buurthuis Podium Oost in de Oudwijkerdwarsstraat 148 ontvangt u graag voor koffie en een praatje of voor een activiteit.

Sterrenzicht heeft activiteiten voor jong en oud zoals sport, muziek, dans en kookworkshops.

Wegwijs organiseert sociale activering en ondersteuning aan mensen die in een kwetsbare situatie verkeren en een psychiatrische en/of dakloze achtergrond hebben. Zo is er elke maandag in de Adriaanstraat 26AA een vrouweninloop van 13.00 -16.00 uur met spelletjes, koffie en volop gezelligheid. Op dinsdag en woensdag van 13.00 – 16.00 uur wordt op de Keulsekade 36 een inloopsessie gehouden. Het complete programma vind je op de site van www.jekuntmeer.nl.

Samen Eten

Sociale eettafels

Nederlanders en nieuwkomers aan elkaar koppelen dat is wat dit initiatief beoogt. Door bijvoorbeeld samen te eten leren zij elkaar beter kennen op een makkelijke en leuke manier.

Bewoners die helemaal geen of weinig financiële middelen hebben en die toch willen genieten van een avondje uit, kunnen bij de Free Food Experience terecht. Dankzij betrokken ondernemers kunnen zij aanschuiven voor een gratis driegangendiner. Voor deze gezellige diners kunt u in Overvecht en Leidsche Rijn terecht.

In Overvecht bereiden vrijwilligers van Buurbuik heerlijke en gratis 3-gangen maaltijden van overvloedig eten van supermarkten, winkeliers en horeca. Vrijwilligers en buurtgenoten halen het eten op en koken er gezamenlijk een lekkere maaltijd van. Elke keer een creatieve uitdaging: zij weten immers nooit wat de opbrengst van de dag zal zijn!

Laat u verrassen en schuif aan bij een etentje bij iemand thuis of kook iets lekkers voor uw onbekende gasten. De organisatie achter dit initiatief ziet het als een uitdaging om voor u de juiste match te maken. Zo komen verbindingen tussen mensen tot stand, wat de sociale cohesie in de stad ten goede komt.

Belle’s Bistro, Ludgerusstraat 251, Zuilen. Geopend: woensdagavond om 17:30 uur. Meer informatie via info@stichtingonderanderen.nl.

In Ravenna’s Restaurant in buurtcentrum Hart van Hoograven ontmoet je andere buurtbewoners tijdens een heerlijke driegangen maaltijd. Geopend: eén keer in de twee weken op donderdag om 17 uur. Meer informatie: Walter Kronenburg; email: waterwg@casema.nl.

Diny’s Diner, Keerkringplein 40, Sterrenwijk. Geopend: dinsdag en zondagavond om 17:30 uur.

Hanna’s Herberg, Moezeldreef 400, Overvecht. Geopend: woensdagavond om 17:30 uur. Meer informatie: Hannasherberg@gmail.com.

Eetclub de Rode Loper, Gambiadreef 60, Overvecht. Geopend: dinsdagavond om 17:30 uur. Opgeven via 06-16564081.

De Derde Eettafel biedt buurtbewoners de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten en met elkaar te eten in de Musketon, Hondsrug 19 3524 BP Utrecht. Geopend: elke derde vrijdag van 17:00 tot 19:30 uur en woensdag van 18:30 tot 20:00 uur. Contactpersoon: Jeanet Peters, telefoon: 030-7210501.

De Blauwe loper: gezellig samen boodschappen doen, groenten snijden en koken om daarna samen aan tafel te gaan. Buurtcentrum de Boog, Ghanadreef 2, Overvecht. Geopend: elke donderdag van 16.00 tot 20.00 uur. Conctactpersoon: Ann van den Brink, telefoon: 06-46922896. 

Bij Resto VanHarte kunnen mensen terecht voor een gezonde en goedkope driegangen maaltijd in een gezellige omgeving. Regelmatig komen lokale ondernemers, zorgverleners, welzijnswerkers of de wijkagent vertellen over hun activiteiten in de wijk. Daarnaast worden er vaak speciale avonden georganiseerd.

Tot slot

Platforms

Wijkconnect wil graag mensen in de wijk verbinden. Dat doet dit online platform door vraag – en aanbod van bewoners en organisaties bij elkaar te brengen. Zo leer je niet alleen een wijk kennen, maar kun je ook andere mensen ontmoeten.

Wilt u weten welke ontmoetingsplekken er nog meer in uw buurt zijn? De voorzieningenkaart toont per wijk welke ontmoetingsplekken (en voorzieningen) er te vinden zijn.

Ontwerp en webdevelopment door BuroBureaux