Ontmoeting_header

Ontmoeting

De verschillende wijken in Utrecht bieden legio ontmoetingsplekken. Plaatsen voor een kop koffie, een lekkere maaltijd, een gesprek, een luisterend oor, een activiteit of training.

Wijken West

Lombok

Een laagdrempelige gastvrije ontmoetingsplek in de wijk Lombok. Hoewel deze locatie valt onder het kerk- en buurtwerk in Utrecht-West, staat de deur voor alle buurtbewoners open.

Een kleinschalig buurthuis in Lombok, dat zich vooral richt op mensen die zich buiten de samenleving voelen staan en niet gemakkelijk waardering vinden op andere plekken. Bovendien kunnen hier mensen zonder verblijfstatus en/of vast onderdak tot rust komen en o.a. samen eten, Nederlandse les volgen, theater spelen en activiteiten buitenshuis ondernemen.

Wijken Noord

Overvecht e.o.

Aan de Schooneggedreef in buurtcentrum De Dreef worden diverse activiteiten aangeboden, die vooral gericht zijn op de veelzijdige achtergrond van de buurtbewoners.

Heeft u zin in een kop koffie of om gezellig een praatje maken? Kom dan naar een inlooplocatie van Wegwijs in Overvecht en Hoograven. Daarnaast worden er tal van activiteiten georganiseerd zoals samen eten, koken of bakken, of een spelletjesmiddag. Tot slot kunt er voor hulp met uw computer en kapotte fiets terecht.

In deze binnenspeeltuin aan de Mississippidreef in Overvecht organiseert Super Single Mom regelmatig playdates. Tijdens deze dates kunt u netwerken met andere ouders, terwijl uw kind speelt. De toegang is gratis inclusief een kop koffie en iets lekkers voor de kinderen. Voor meer informatie: Cybille, tel.nr.: 06-36037179; mail: cybillelatour@gmail.com.

In dit buurthuis in Ondiep vinden allerlei activiteiten plaats zoals gezamenlijke lunches, beweeg-, dans- en muzieklessen, yoga en huiswerkbegeleiding.

In dit buurthuis vinden wekelijks tal van laagdrempelige activiteiten plaats.

Iedereen kan voor een bakkie koffie, een praatje, een maaltijd en andere activiteiten bij Bij Bosshardt terecht. Utrecht telt een buurthuiskamer in Kanaleneiland en Zuilen.

Wijken Zuid

Kanaleneiland

In de woonkamers van deze organisatie ontmoet u andere buurtbewoners voor koffie en allerlei creatieve activiteiten. Op de locatie in Kanaleneiland verzorgen vrijwilligers elke woensdag een maaltijd voor mensen uit de wijk.

Het 3GC richt zich op de rijke wereld van Kanaleneiland en omgeving. Met o.a. een koffieochtend, een koor, sport voor ouderen en een meidenclub valt er volop te doen! Het is een plek, waar iedereen zich thuis zal voelen.

Iedereen kan voor een bakkie koffie, een praatje, een maaltijd en andere activiteiten bij Bij Bosshardt terecht. Utrecht telt een buurthuiskamer in Kanaleneiland en Zuilen.

Wijken Oost

Hoograven e.o.

Dit buurthuis heeft activiteiten voor jong en oud zoals sport, muziek, dans en kookworkshops op het programma staan.

Heeft u zin in een kop koffie of om gezellig een praatje maken? Kom dan naar een inlooplocatie van Wegwijs in Overvecht en Hoograven. Daarnaast worden er tal van activiteiten georganiseerd zoals samen eten, koken of bakken, of een spelletjesmiddag. Tot slot kunt er voor hulp met uw computer en kapotte fiets terecht.

Dit sociaal cultureel ontmoetingscentrum in de Oudwijkerdwarsstraat 148 biedt onderdak aan tal van activiteiten. Zo kunt u er cursussen op het gebied van tekenen en schilderen, muziek en dans volgen, of aanschuiven voor een potje klaverjassen of rumicub.

Bij Enik Recovery College kun je aankloppen voor scholing rondom herstel en persoonlijke ontwikkeling, én sociale contacten.

Villa Vrede is een dagopvang voor ongedocumenteerden in Hoograven. Mensen zonder verblijfsvergunning wordt hier een plek voor ontmoeting, ontspanning en ontwikkeling geboden. Zij kunnen er een sociaal netwerk opbouwen en werken aan hun zelfredzaamheid door activiteiten en trainingen.

Samen Eten

Sociale eettafels

Krap bij kas, maar toch willen genieten van een avondje uit? De Free Food Experience organiseert eens per maand een driegangendiner voor mensen met een kleine beurs. Deelname is gratis: de kosten worden betaald door betrokken ondernemers. Deze gezellige diners vinden plaats in buurthuis De Dreef in Overvecht.

BuurtBuik redt voedsel van verspilling door eten op te halen bij horeca, supermarkten en groenteboeren en het te delen met buurtbewoners. Vrijwilligers en buurtgenoten halen het eten op en koken er gezamenlijk een lekkere maaltijd van. Elke keer een creatieve uitdaging: zij weten immers nooit wat de opbrengst van de dag zal zijn! U bent van harte welkom op een van de locaties in Utrecht om hun kookkunsten te komen proeven.

Bij dit buurtrestaurant kunnen mensen terecht voor een gezonde en goedkope driegangen maaltijd in een gezellige omgeving. Regelmatig komen lokale ondernemers, zorgverleners, welzijnswerkers of de wijkagent vertellen over hun activiteiten in de wijk. Daarnaast worden er vaak speciale avonden georganiseerd.

Laat u verrassen en schuif aan bij een etentje bij iemand thuis of kook iets lekkers voor uw onbekende gasten. De organisatie achter dit initiatief ziet het als een uitdaging om de juiste match te maken. Zo komen verbindingen tussen mensen tot stand, wat de sociale cohesie in de stad ten goede komt.

Nederlanders en nieuwkomers aan elkaar koppelen dat is wat dit initiatief beoogt. Door een aantal keren bij elkaar te gaan eten of andere activiteiten te ondernemen leren zij elkaar beter kennen.

Onder het motto ‘Proef de cultuur van je buur’ komen iedere derde maandag van de maand buurtbewoners bij elkaar om samen te koken en te eten. Het is de bedoeling dat iedere deelnemer een keertje zijn eigen (lands)specialiteit kookt. Of het nu de Indisch, Marokkaans, Afghaans, Keniaans of Hollandse pot is! Locatie: Huiskamer van de Wijk, Indusdreef 5 in Overvecht Noord.

Eén van de sociale eettafels in Utrecht gevestigd in Buurthuis Zuilen in de Ludgerusstraat 251. Geopend: woensdagavond om 17:30 uur. Meer informatie via info@stichtingonderanderen.nl.

In dit restaurant in buurtcentrum Hart van Hoograven ontmoet je andere buurtbewoners tijdens een heerlijke driegangenmaaltijd. Geopend: elke donderdag vanaf 17 uur.

Eén van de sociale eettafels in Utrecht, gevestigd op het Keerkringplein 40 in Sterrenwijk. Geopend: dinsdag en zondagavond om 17:30 uur.

Samen aan tafel in een ongedwongen sfeer – dat is wat dit iniatief beoogt. Locatie: het Johannescentrum op de Moezeldreef 400. Geopend: woensdagavond vanaf 17:30 uur.

’s Maandags kunnen buurtbewoners elkaar ontmoeten en met elkaar eten in de Musketon, Hondsrug 19 3524 BP Utrecht. Op die dag worden er twee sociale eettafels georganiseerd: één van 12.00 tot 17.30 uur en de ander van 17.00 tot 19.30 uur. Aanmelden via de bar of bellen naar: 030-7210501.

Coby kookt elke woensdag een heerlijke gezonde maaltijd voor bewoners uit de buurt. Dit eetcafé is gevestigd op de Daalsedijk 2b.

Dit buurthuis is gevestigd in het Vorstelijk Complex in Zuilen. Daar kunt u op verschillende momenten in de week samen eten. Zo staan er op woensdag pannenkoeken op het menu.

Een eetgroep van de Wilg op dinsdag bij Buurthuis De Boog in Overvecht. De maaltijd wordt samen bereid. Zo leert u nieuwe mensen kennen en worden onderling recepten uitgewisseld.

De eigentijdse en eigenzinnige huiskamer voor de binnenstad te vinden in Bartholomeus Gasthuis. Hier kunt u de hele dag door voor een hapje of een drankje terecht. ’s Avonds is er iedere dag een ander menu. Met gerechten passend bij het seizoen en tegen een redelijke prijs. Voor U-pashouders gelden gereduceerde prijzen.

Een ontmoetingsplek voor bewoners in de buurt en omstreken. Daarnaast zet het café zich in voor de participatie van burgers in een kwetsbare situatie in de breedste zin. Dat gebeurt o.a. door het organiseren van ontmoetingsgerichte en verbindende activiteiten en het geven van voorlichting & training. Op maandagavond kunt u hier aanschuiven voor een gezamenlijke maaltijd. Gevestigd op de J.P. Coenstraat 69.

Mensen die in de Sleep-Inn overnachten, kunnen voor een maaltijd bij het Smulhuis van stichting Omduw terecht. Daarnaast biedt deze stichting in De Wijkplaats in Lombok op zondagavond een warme hap aan.

Tot slot

Op een rijtje

Dit online platform staat bekend om het verbinden van wijken. Maar ook op stads-, buurt- en organisatieniveau wordt Wijkconnect hiervoor gebruikt. Dat doet het platform door vraag – en aanbod van bewoners en organisaties bij elkaar te brengen.

Is een initiatief voor bewoners in de wijken Zuilen, Ondiep, Pijlsweerd, Voordorp en Wittevrouwen waarbij plezier, ontmoeten, bewegen en gezelligheid centraal staan. Zo zit u beter in uw vel, blijft u gezonder en voelt u zich beter!

Ontwerp en webdevelopment door BuroBureaux