Ab Harrewijn Prijs 2024

Saskia Brandewijn genomineerd

De Ab Harrewijn Prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan ‘initiatieven met een hart’. Dit jaar is onder andere Saskia Brandewijn genomineerd. Zij is bekend van allerlei werk bij de Armoedecoalitie en andere organisaties in Utrecht. Saskia zet inmiddels zeven jaar ervaring in de bijstand en isolement om in vrijwilligerswerk bij een cliëntenplatform. Daar adviseert ze overheden hoe cliënten wel/niet te ondersteunen.

De prijs is een landelijk initiatief waarmee bijzondere initiatieven voor de onderkant van de samenleving voor het voetlicht worden gebracht. Er is een prijs van 5000 euro aan verbonden. De andere vier genomineerden ontvangen 1500 euro, aan te wenden voor het project waarvoor ze zijn genomineerd.

Kom je ook?

De uitreiking vindt plaats op zaterdag 11 mei, van 15.00 – 17.00 uur in de Pauluskerk in Rotterdam ((Mauritsweg 20). De toegang is gratis. Leuk als je er bij kunt zijn.

Ab Harrewijn was, theoloog, dominee, arbeidspastor bij DISK Amsterdam, voorzitter en Tweede-Kamerlid van GroenLinks. De Ab Harrewijn Prijs wordt jaarlijks uitgereikt sinds 13 mei 2003, een jaar na zijn plotselinge overlijden.

Lees meer over de prijs en de genomineerden >

Ontwerp en webdevelopment door BuroBureaux