Spullen_header

Spullen

Op diverse plekken in Utrecht worden (tweedehands) kleren, huishoudelijke artikelen en speelgoed aangeboden. Die spullen kunt u soms gratis krijgen. In andere gevallen zijn ze te leen of voor weinig te koop.

Kleding & meer

Nieuwe outfit

Via de site Krijgdekleertjes.nl kunt u kleding voor (kleine) kinderen ruilen.

Stichting Babyspullen verzamelt landelijk gebruikte en nieuwe babyspullen en maakt daar babystartpakketten van. Deze pakketten worden via diverse instanties (voedselbank, gemeenten,etc.) gratis verstrekt aan (aanstaande) ouders die het financieel moeilijk hebben.Voor een aanvraag van een pakket kunt u aankloppen bij een (hulpverlenende) instantie, verloskundige of kraamzorgorganisatie.

Stichting Kringloop Centrum Utrecht De A.R.M. heeft meerdere winkels in Utrecht, aan de Oude Gracht in het Centrum en in Hoograven.

Terre Des Hommes runt een kringloopwinkel in Ondiep. Daar treft u o.a. (kinder)kleding, huisraad, speelgoed, sieraden aan.

De winkels van Emmaus hebben eveneens kleding in hun vestigingen in en rondom Utrecht in de aanbieding. Die vindt u in het centrum van Utrecht, Lombok, Overvecht en Parkwijk.

De kringloopwinkels van het Leger des Heils verkopen tegen een kleine prijs tweedehands kleding. Er zijn meerdere vestigingen: Bij Bosshardt in Kanaleneiland en in Zuilen, en de Second Life Store in Overvecht.

Bij de weggeeftafel in buurthuis Podium Oost kunt u gratis tweedehands kleding en spullen halen.

Dress for Success zorgt voor een gratis en nette sollicitatie-outfit. U komt in aanmerking als u geen inkomen, een uitkering of minimuminkomen heeft en op zoek bent naar een baan.

De Kledingbank voorziet in gratis kleding en schoeisel voor iedereen die op de armoedegrens leeft.

Huisraad

Tweede leven

In Utrecht bestaan een aantal Repair cafés. Daar kunt u uw kapotte spullen samen met een deskundige vrijwilliger repareren.

Tweedehandswinkels zoals Emmaus, De A.R.M. enDe Waardeverkopen eveneens huishoudelijke artikelen. Daarnaast houdt Emmaus Haarzuilens een wekelijkse kringloopmarkt.

Op de website Gratisaftehalen.nl en GratisAfhalenonline.nl vindt u huishoudelijke artikelen voor nop.

In Weggeefwinkel Mooie Zooi Overvecht mogen buurtbewoners spullen gratis meenemen en uiteraard ook goede spullen inbrengen.

Buren voor Buren weggeefwinkel in Zuilen heeft gratis spullen voor U-pashouders.

De Weggeefhoek

De Weggeefhoek in buurthuis Zuilen is dagelijks geopend. Per bezoek mogen in principe twee dingen worden meegenomen.

De Weggeefwinkel

De Weggeefwinkel hanteert het principe: als u iets over heeft, lever het in, als u iets nodig heeft dan neemt u het mee. De weggeefwinkel is elke woensdag en zaterdag geopend van 14:00 tot 17:00 uur en gevestigd aan de 2de Daalsedijk 2a.

Samen delen

Sommige spullen zoals een ladder, boormachine etc. zijn te leen in de buurt via initiatieven als Peerby.

Ontwerp en webdevelopment door BuroBureaux