Spullen_header

Spullen

Op diverse plekken in Utrecht worden (tweedehands) kleren, huishoudelijke artikelen en speelgoed aangeboden. Die spullen kunt u soms gratis krijgen. In andere gevallen zijn ze te leen of voor weinig te koop.

Huisraad

Tweede leven

Deze gezellige kringloop op de meubelboulevard heeft van alles te koop van meubilair, witgoed, electronica tot andere huisraad. Kortom: de leukste spullen voor een mooie prijs.

Een Facebookpagina voor vraag en aanbod van gratis spullen.

In Utrecht bestaan een aantal Repair cafés. Daar kunt u uw kapotte spullen samen met een deskundige vrijwilliger repareren.

Tweedehandswinkels van o.a. Emmaus, De A.R.M. en De Waarde verkopen eveneens huishoudelijke artikelen. Daarnaast houdt Emmaus Haarzuilens een wekelijkse kringloopmarkt.

Gratis af te halen

Op de websites Gratisafhalenonline.nl, Gratisaftehalen.nl en Gratisoptehalen vindt u huishoudelijke artikelen voor nop.

In Weggeefwinkel Mooie Zooi Overvecht mogen buurtbewoners spullen gratis meenemen en uiteraard ook goede spullen inbrengen.

Buren voor Buren weggeefwinkel in Zuilen heeft gratis spullen voor U-pashouders.

Op deze site biedt u gratis spullen aan of zoekt u naar bepaalde gratis spullen. Datgene, wat voor de een overbodig is, kan immers een ander juist goed van pas komen.

Deze winkel aan de 2e Daalsedijk werkt via het principe: “Als u iets over heeft, lever het in, als u iets nodig heeft dan neemt u het mee. Openingstijden: elke woensdag en zaterdag geopend van 14:00 tot 17:00 uur.

Samen delen

Een site voor lokale tips, de (ver)koop van artikelen en meer.

Een organisatie die minima door heel Nederland helpt. U moet eerst lid worden, voordat er een oproep voor kleding, spullen en overige steun kan worden geplaatst.

Besloten groep voor de uitwisseling van spullen. Na aanmelding kunt u een oproep voor een artikel plaatsen.

Sommige spullen zoals een ladder, boormachine etc. zijn te leen in de buurt via initiatieven als Peerby.

Kleding & meer

Nieuwe outfit

Via deze site kunt u kleding voor (kleine) kinderen ruilen. Kijk voor nieuws en ruilmiddagen op de Facebookpagina KrijgdeKleertjes Utrecht.

De stichting verzamelt landelijk gebruikte en nieuwe babyspullen en maakt daar babystartpakketten van. Zo’n pakket bevat o.a. ook verzorgingsproducten, speelgoed en beddengoed. De pakketten worden via diverse instanties (voedselbank, gemeenten,etc.) gratis verstrekt aan (aanstaande) ouders die het financieel moeilijk hebben.Voor de aanvraag van een pakket kunt u aankloppen bij een (hulpverlenende) instantie, verloskundige of kraamzorgorganisatie.

Sinds 2021 is een groep vrijwilligers in Utrecht Zuid-West dit kinderkledingruilpunt gestart. Ouders kunnen er kosteloos te klein geworden kinderkleding ruilen voor een grotere maat. Mensen met U-pas kunnen er zonder tegenruil kleertjes halen.

Stichting Kringloop Centrum Utrecht De A.R.M. heeft meerdere winkels in Utrecht, aan de Oude Gracht in het Centrum en in Hoograven.

Terre Des Hommes runt een kringloopwinkel in Ondiep. Daar treft u o.a. (kinder)kleding, huisraad, speelgoed, sieraden aan.

De winkels van Emmaus hebben eveneens kleding in hun vier vestigingen in en rondom Utrecht in de aanbieding. Die vindt u in het centrum van Utrecht, Lombok, Overvecht en Parkwijk.

Deze kringloopwinkels van het Leger des Heils verkopen tegen een kleine prijs tweedehands kleding. In Utrecht wordt deze kleding op drie plekken verkocht t.w.: Prinses Margrietstraat 22 in Zuilen, Tiberdreef 28 in Overvecht en Marco Pololaan 115-117 in Kanaleneiland.

Bij de weggeeftafel in buurthuis Podium Oost kunt u gratis tweedehands kleding en spullen halen.

Dress for Success zorgt voor een gratis en nette sollicitatie-outfit. U komt in aanmerking als u geen inkomen, een uitkering of minimuminkomen heeft en op zoek bent naar een baan.

Dit humanitaire vrijwilligersinitiatief verstrekt aan de groep ‘stille armen’ gratis basisvoorzieningen zoals kleding en schoeisel. Die artikelen worden geworven bij bedrijven en particulieren. Om in aanmerking te komen moet u uit Utrecht komen en via een hulpverlener zijn aangemeld.

Bij deze kringloop op de meubelboulevard vindt u kleding voor een mooie prijs.

Ontwerp en webdevelopment door BuroBureaux