Gezondheid_header

Gezondheid

Het leven voor een iemand met weinig geld is al duur genoeg. Wie dan ook nog een ziekte of aandoening heeft, betaalt daar voor de rekening. Door de hoge rekeningen voor zorg komen minima regelmatig (verder) in de problemen.

Zorgvoordeel

Bespaartips

Bij de HU Klinieken Huidtherapie, Logopedie, Mondzorg, Oogzorg (Optometrie en Orthoptie) en Tandprothetiek bieden studenten advies en behandeling onder de deskundige begeleiding van docenten. Hierdoor is de kwaliteit van behandelingen gegarandeerd. Door de onderwijssituatie nemen de behandelingen echter wel meer tijd in beslag. Ook kunt u door verschillende studenten behandeld worden tijdens vervolgafspraken. Behandelingen vinden gratis of op basis van de ziektekostenverzekering (afhankelijk waar u voor komt). De gegevens die tijdens de behandeling zijn verzameld, worden gebruikt voor onderwijs en onderzoek. De HU Klinieken maken deel uit van de Faculteit Gezondheidszorg van Hogeschool Utrecht en vormen een belangrijk onderdeel van het gezondheidszorgonderwijs. Voor meer informatie zie: HU klinieken

Voor Utrechters met hoge zorgkosten bestaat onder bepaalde voorwaarden een tegemoetkoming van € 200. Informatie over deze regeling vindt u op de site van de gemeente. Let op: de vergoeding voor de kosten die u in 2019 hebt gemaakt, kunt u tot en met 30 juni 2020 aanvragen. De aanvraagperiode is verlengd door de corona-maatregelen.

Ontwerp en webdevelopment door BuroBureaux