Gezondheid_header

Gezondheid

Het leven voor een iemand met weinig geld is al duur genoeg. Wie dan ook nog een ziekte of aandoening heeft, betaalt daar voor de rekening. Door hoge zorgkosten komen minima regelmatig (verder) in de problemen. Maak daarom gebruik van genoemde bespaartips!

Vraagbaak

Aanbod

Gratis advies over het oplossen van zorgverzekerings­schulden en het afsluiten van een zorgverzekering

Zorgvoordeel

Bespaartips

Heeft u te maken met zorgkosten, die niet zijn vergoed? En hebt u een beperking of chronische ziekte? Misschien kunt u een tegemoetkoming in uw zorgkosten krijgen. Dit is een jaarlijks bedrag van € 200. U kunt de vergoeding voor deze kosten telkens vanaf april in het lopende jaar aanvragen.

In het HU Gezond&Wel Centrum bieden studenten Huidtherapie, Logopedie, Mondzorg, Oogzorg (Optometrie en Orthoptie), Tandprothetiek en Fysiotherapie advies en behandeling onder de deskundige begeleiding van docenten. Hierdoor is de kwaliteit van behandelingen gegarandeerd. Door de onderwijssituatie duurt een behandeling vaak wel wat langer. De behandelingen zijn – met uitzondering van Tandprothetiek – gratis. Door uw deelname draagt u bij aan het onderwijs van toekomstige zorgprofessionals van deze faculteit van de HU.

Eén op de tien vrouwen en meisjes heeft niet altijd geld om maandverband of tampons te kopen. Je spreek dan van menstruatiearmoede. Het gebrek aan menstruatieproducten brengt schaamte, maar ook sociaal isolement en gezondheidsproblemen met zich mee. Om dit een halt toe te roepen worden er gratis producten via MUP’s beschikbaar gesteld.

Ontwerp en webdevelopment door BuroBureaux