Gezondheid_header

Gezondheid

Het leven voor een iemand met weinig geld is al duur genoeg. Wie dan ook nog een ziekte of aandoening heeft, betaalt daar voor de rekening. Door hoge zorgkosten komen minima regelmatig (verder) in de problemen. Maak daarom gebruik van genoemde bespaartips!

Vraagbaak

Aanbod

Hier kunnen inwoners met allerlei vragen over gezondheid terecht. Iedereen mag er zonder afspraak binnenlopen voor gratis advies over gezond leven, corona, opvoeding, alcohol en drugs, stress, mentale gezondheid, etc.

Gratis advies over het oplossen van zorgverzekerings­schulden en het afsluiten van een zorgverzekering

Zorgvoordeel

Bespaartips

Heeft u te maken met zorgkosten, die niet zijn vergoed? Of hebt u een beperking of chronische ziekte? Misschien kunt u een tegemoetkoming in uw zorgkosten krijgen. Dit is een jaarlijks bedrag van € 200. Let op: u kunt de vergoeding voor deze kosten telkens in een bepaalde periode aanvragen.

In het HU Gezond&Wel Centrum bieden studenten Huidtherapie, Logopedie, Mondzorg, Oogzorg (Optometrie en Orthoptie) en Tandprothetiek advies en behandeling onder de deskundige begeleiding van docenten. Hierdoor is de kwaliteit van behandelingen gegarandeerd. Door de onderwijssituatie nemen de behandelingen wel meer tijd in beslag. Ook is het mogelijk, dat u met andere studenten krijgt te maken tijdens vervolgafspraken. Behandelingen vinden gratis of op basis van de ziektekostenverzekering (afhankelijk waar u voor komt). De gegevens die tijdens de behandeling zijn verzameld, worden gebruikt voor onderwijs en onderzoek. Het Gezond&Wel Centrum maakt deel uit van de Faculteit Gezondheidszorg van Hogeschool Utrecht en vormt een belangrijk onderdeel van het gezondheidszorgonderwijs.

Ontwerp en webdevelopment door BuroBureaux