De gezichten achter de Armoedecoalitie

In deze rubriek laten we mensen aan het woord die zelf ervaringen hebben met armoede en sociale uitsluiting, of vanuit hun werk de ervaringen van binnenuit kennen.

Gezichten met een verhaal

Het leven is als een bos, rechtdoor kan nooit

Dennis van Elten heeft een WIA-uitkering en is tegenwoordig actief als voorzitter van het Platform van de Armoedecoalitie en Cliëntenraad WMO Utrecht. Daarnaast maakt hij deel uit van het bestuur van Solgu (Stedelijk Overleg Lichamelijk Gehandicapten) en Hoi Utrecht.

Hasan

Het verhaal van Hasan

In deze video vertelt Hasan Okur zijn verhaal in het kader van de Verhalenbank van Sharing Arts Society.

deel-je-verhal-janny

Het verhaal van Janny

In deze video vertelt Janny van Hoorn haar verhaal in het kader van de Verhalenbank van Sharing Arts Society. De film is tot stand gekomen i.s.m. de Armoedecoalitie Utrecht'.

Ron

De grootste rijkdom is mijn vrijheid

Het verhaal van Ron Wilkes, uit de Verhalenbank

René

Mijn nieuwe rijkdom is mij goud waard

René vertelt waarom vrijheid voor hem zo belangrijk is. Een relaas uit de Verhalenbank.

Willem

Een wereld van verschil

Ik had niks meer, en leefde op straat...

Rekeningen

Vijf vragen aan Marc Mulder

Armoede en schulden kunnen leiden tot chronische stress, schaamte, wanhoop en een negatief zelfbeeld. Ervaringsdeskundige Marc Mulder deelt zijn ervaringen op de website van Movisie.

In gesprek met Tilly Prinsen

Tilly Prinsen is al een aantal jaar een gedreven en ervaringsdeskundig vrijwilliger bij de armoedecoalitie. Betrokken bij de straattafel, bedenker van de Bramenplukker en medeverantwoordelijk voor het boekje Licht op armoede.

Bewindvoerder in tijden van corona

Liesbeth Rox werkt al jaren als vrijwilligster voor de Armoedecoalitie. In eerste instantie op het gebied van communicatie, maar later ook meer als ervaringsdeskundige.

Ontwerp en webdevelopment door BuroBureaux