Gezichten

In deze rubriek laten we mensen aan het woord die zelf of vanuit hun werk ervaring hebben opgedaan met armoede of sociale uitsluiting.

Gezichten met een verhaal

Ellen kan niet meer de boodschappen halen die ze wil

Ellen is ervaringsdeskundige bij Warm Rotterdam. Warm Rotterdam ontwikkelde een basis boodschappenlijst met producten die minimaal nodig zijn om gezond te eten en te leven. ‘Normaal kon ik met 70 euro per week voldoende boodschappen doen’...

Esther Noteboom

Sinds januari heeft de Armoedecoalitie weer een vrijwilligerscoördinator – en daar zij we natuurlijk heel blij mee! Esther liet al eerder van zich horen. Nu is het tijd voor een nadere kennismaking.

Het verhaal van Tonio

Tonio spreekt liever van een ‘laag inkomen’ dan van armoede. Zelf heeft zij eveneens magere jaren gekend, maar sinds haar pensioen zit zij er wat beter bij. Hoewel zij door die idiote prijsstijgingen nu opnieuw op de kleintjes moet letten.

Het verhaal van Liesbeth

"De luxe van geld zit hem niet in materiele dingen, maar in vrijheid." Leven van een uitkering is niet leuk: het levert veel stress op vooral door het gebrek aan vrijheid.

Lilith Smidts-Lefever

Lilith Smidts-Lefever is inmiddels een bekend gezicht bij de Armoedecoalitie. Ze is sociaal werker en ervaringsdeskundige in armoede. Sprank publiceerde een mooi interview met haar.

Martin en Jenny

Armoede kan er voor zorgen dat iemand in een maatschappelijk isolement raakt. Als je rond moet komen van (te) weinig geld, is er simpelweg geen ruimte voor extra’s, zoals een feestje. Maar geld is niet de enige drempel. Daarover gaan we in gesprek met Jenny en Martin, die samen naar de FUIF gingen.

Het verhaal van Lilith en Dennis

Dit is het verhaal van Lilith Schmidts - Lefever en Dennis van Elten, allebei actief in de Armoedecoalitie Utrecht.

Het verhaal van Sabiet

Sabiet's verhaal maakt deel uit van de Verhalenbank van Sharing Arts Society. Daarin vind je verhalen over armoede, van Utrechters die openhartig hun verhaal vertellen.

Het verhaal van Cybille

Dit is het verhaal van Cybille Latour, van 'Blik en Pot' uit Overvecht over goed koken met een klein budget.

Bekend in Overvecht

Voor veel mensen is Fatiha Benazzi een echte BO-er: een Bekende Overvechter. Zij woont er niet alleen sinds 2002, maar zet zich eveneens op verschillende manieren en vlakken voor deze wijk in. Zo is zij actief als ‘Vreedzaam ambassadeur’. Daarnaast treedt zij op als buurtmoeder. En ze doet sinds kort mee aan een pilot van Werk en Inkomen.

Het verhaal van Dennis

Dennis van Elten heeft een WIA-uitkering en is tegenwoordig actief als voorzitter van het Platform van de Armoedecoalitie en Cliëntenraad WMO Utrecht. Daarnaast maakt hij deel uit van het bestuur van Solgu (Stedelijk Overleg Lichamelijk Gehandicapten) en Hoi Utrecht.

Hasan

Het verhaal van Hasan

In deze video vertelt Hasan Okur zijn verhaal in het kader van de Verhalenbank van Sharing Arts Society.

deel-je-verhal-janny

Het verhaal van Janny

In deze video vertelt Janny van Hoorn haar verhaal in het kader van de Verhalenbank van Sharing Arts Society. De film is tot stand gekomen i.s.m. de Armoedecoalitie Utrecht'.

Het verhaal van Ron

Het verhaal van Ron Wilkes, uit de Verhalenbank

Het verhaal van René

René vertelt waarom vrijheid voor hem zo belangrijk is. Een relaas uit de Verhalenbank.

Willem

Het verhaal van Willem

Ik had niks meer, en leefde op straat...

“Praat erover!”

Armoede en schulden kunnen leiden tot chronische stress, schaamte, wanhoop en een negatief zelfbeeld. Ervaringsdeskundige Marc Mulder deelt zijn ervaringen op de website van Movisie.

Ontwerp en webdevelopment door BuroBureaux