De gezichten achter de Armoedecoalitie

In deze rubriek laten we mensen aan het woord die zelf ervaringen hebben met armoede en sociale uitsluiting, of vanuit hun werk de ervaringen van binnenuit kennen.

Gezichten met een verhaal

Bekend in Overvecht

Voor veel mensen is Fatiha Benazzi een echte BO-er: een Bekende Overvechter. Zij woont er niet alleen sinds 2002, maar zet zich eveneens op verschillende manieren en vlakken voor deze wijk in. Zo is zij actief als ‘Vreedzaam ambassadeur’. Daarnaast treedt zij op als buurtmoeder. En ze doet sinds kort mee aan een pilot van Werk en Inkomen.

Kitty aan het woord

Onder de noemer ‘Weekje Weg’ kunnen een aantal gezinnen met een laag inkomen jaarlijks er in de zomer even tussenuit. Op de locatie zijn vrijwilligers aanwezig, die de gezinnen begeleiden, activiteiten organiseren en tips voor uitstapjes in de omgeving verstrekken. De vakantie kost hen niets: de gemeente en stichting Weekje Weg nemen de kosten voor hun rekening.

Tilly Prinsen in beeld

Tilly Prinsen is ambassadeur bij de Armoedecoalitie Utrecht. Zij vertelt iets over haar levensverhaal in deze video.

Het verhaal van Dennis

Dennis van Elten heeft een WIA-uitkering en is tegenwoordig actief als voorzitter van het Platform van de Armoedecoalitie en Cliëntenraad WMO Utrecht. Daarnaast maakt hij deel uit van het bestuur van Solgu (Stedelijk Overleg Lichamelijk Gehandicapten) en Hoi Utrecht.

Hasan

Het verhaal van Hasan

In deze video vertelt Hasan Okur zijn verhaal in het kader van de Verhalenbank van Sharing Arts Society.

deel-je-verhal-janny

Het verhaal van Janny

In deze video vertelt Janny van Hoorn haar verhaal in het kader van de Verhalenbank van Sharing Arts Society. De film is tot stand gekomen i.s.m. de Armoedecoalitie Utrecht'.

Ron

De grootste rijkdom is mijn vrijheid

Het verhaal van Ron Wilkes, uit de Verhalenbank

René

Mijn nieuwe rijkdom is mij goud waard

René vertelt waarom vrijheid voor hem zo belangrijk is. Een relaas uit de Verhalenbank.

Willem

Een wereld van verschil

Ik had niks meer, en leefde op straat...

Rekeningen

“Praat erover!”

Armoede en schulden kunnen leiden tot chronische stress, schaamte, wanhoop en een negatief zelfbeeld. Ervaringsdeskundige Marc Mulder deelt zijn ervaringen op de website van Movisie.

Ontwerp en webdevelopment door BuroBureaux