Laptops voor mensen in armoede

Doneer je laptop

Acht Utrechtse organisaties hebben de krachten gebundeld en zorgen samen dat komend jaar 300 Utrechters met een kleine beurs een laptop krijgen. En, als ze dat willen, een gratis cursus digitale vaardigheden en een eigen digi-maatje die ze een tijdje op weg helpt met de laptop.

Zonder laptop is er veel lastig: solliciteren, een mailadres aanmaken, Digid aanvragen, een zoom-meeting of afstandsonderwijs volgen. Voor veel mensen die in armoede leven is de aanschaf van een laptop niet mogelijk. En dat zorgt voor ongelijke kansen. Tijd dat daar verandering in komt, toch?

300 laptops met maatjes

De laptops worden uitgegeven aan cliƫnten van de Voedselbank, de Tussenvoorziening, Moviera en Steunpunt GGZ Utrecht. Zij krijgen een tweedehands laptop die is ingezameld door het project Opgelapt van de Utrechtse Uitdaging. De laptop wordt eerst opgeknapt door vrijwilligers van DigiWijs en de Tussenvoorziening. De training wordt verzorgd door vrijwillige docenten van Digiwijs 3.0. De digimaatjes zijn vrijwilligers van de Tussenvoorziening.

Laptop doneren

Je kunt dit project steunen door het doneren van een laptop. We hebben nog veel tweedehands laptops nodig! Bijvoorbeeld een laptop die je zelf niet meer gebruikt. Of afgeschreven laptops van een werkgever of je eigen bedrijf. Bied jouw laptop aan bij het vrijwilligersteam van Opgelapt: https://utrechtseuitdaging.nl/opgelapt

Laptop aanvragen?

De actie zit nu nog in de fase van het verzamelen en opknappen van laptops. Later wordt aanvragen mogelijk. Wil je daar meer over weten, neem dan contact op met de Tussenvoorziening.

Ontwerp en webdevelopment door BuroBureaux