Hulp_advies_header

Hulp & Advies

Naast de reguliere hulpverlening komen er uiteenlopende mogelijkheden voor (goedkope) extra hulp of ondersteuning op sociaal, juridisch of in de vorm van een speciale verzekering.

Sociale ondersteuning

Raad en daad

In februari 2020 verscheen, als vervolg op de Waaier, de Wijkwijzer MOOI meegenomen.
De Armoedecoalitie heeft in samenwerking met ‘Samen voor Overvecht’ een handige gids gemaakt boordevol tips voor mensen met een kleine portemonnee. In deze wijkwijzer staat informatie over allerlei leuke initiatieven, activiteiten, uitjes, regelingen en voorzieningen om meer uit het leven en inkomen te halen. Activiteiten, hulp, spullen en voedsel voor bijna niets.

Komt u er zelf niet uit, neem dan contact op met het buurtteam in uw wijk.

Kerk

Een kerk in uw buurt biedt vaak ook een luisterend oor of hulp.

Omduw houdt elke vrijdag van 10.30 tot 12.00 uur een speciaal spreekuur voor daklozen. Locatie: de kelderruimte aan de werf onder het Sint Bonifatiushuis, Nieuwe Gracht 61.

In de vestigingen van de BuurtWerkKamer – Buurt en Werk in één Kamer – draait alles om het activeren van kwetsbare bewoners uit de buurt, inclusief degenen die er net zijn komen wonen. Dit gebeurt onderling, samen met krachtige bewoners en minimale professionele ondersteuning. ‘Iedereen kan iets wat een ander niet kan’ vormt de kern van de aanpak. TOP: 06–140212 03; Leidsche Rijn: 06–21492637; Zuilen: 06–30845134.

In het kader van Doen en Laten van Stichting Herstelwerk helpen ervaringscoaches u bij het opbouwen van een netwerk. Of zij geven u een steuntje in de buurt waar u woont. De teams zijn momenteel actief in Kanaleneiland, Overvecht, Zuilen.

Humanitas richt zich op mensen die het even niet in hun eentje redden. Zo worden onder de noemer ‘Meedoen in de maatschappij’ mensen die tijdelijk niet in hun primaire bestaansmogelijkheden kunnen voorzien, geholpen.

Hebt u als gezin behoefte aan contact? Of wilt u op bepaalde vlakken hulp van een ander gezin? Schrijf u dan in voor Gezin in de buurt. Door samen op te trekken, leert u als gezinnen van elkaar en wordt uw netwerk vergroot.

Wilt u meer mensen leren kennen of oude banden aanhalen? Maatjesprojecten, vriendschapscursussen en activiteiten helpen bij het vergroten van uw sociale netwerk.

Juridische ondersteuning

Volgens de wet

Een grondrecht stelt, dat een ieder op zijn minst op bijstandsniveau moet kunnen leven. Volgens de beslagvrije voet wordt iedereen beschermd tegen beslaglegging en inhouding op loon en uitkering tot ongeveer 90% van de in de specifieke situatie geldende bijstandsnorm. Advocaat mr. E.H. Bakker berekent graag en zonder kosten hoe voor u de beslagvrije voet uitvalt.

Bij de Vereniging Rechtswinkel geven gevorderde rechtenstudenten dagelijks gratis juridisch advies tijdens de telefonische spreekuren en de specialistische inloopspreekuren.  De studenten hebben zich gespecialiseerd in een van de volgende onderwerpen: Arbeidsrecht & Sociale Zekerheid; Consumentenrecht, Overheid & Strafrecht, Personen- en Familierecht en Huurrecht & Wonen

Het Juridisch loket is er voor iedereen met een laag inkomen en weinig vermogen. Dit loket heeft antwoord op al juridische vragen. Bel: 0900-8020 (0,25 p/m) of ga naar het spreekuur.

Collectieve verzekeringen

Verzekerd

Heb je vragen over een zorgverzekering of problemen met het betalen van je premie?
Of ben je een hulpverlener en wil je meer informatie voor jezelf of jouw organisatie?

Het Broodfonds vormt de nieuwe arbeidsongeschiktheidsvoorziening voor ondernemers, Dit fonds werkt op basis van vertrouwen en onderlinge schenkingen.

Ontwerp en webdevelopment door BuroBureaux