Werk_opleiding_header

Werk & Opleiding

Een plek op de arbeidsmarkt veroveren valt vaak niet mee. Maar er bestaan ook andere opties om bezig te zijn. Opties die mogelijk een opstap vormen richting de reguliere arbeidsmarkt.

Werk & Opleiding

Aan de slag

Werk en Inkomen van de gemeente Utrecht heeft allerlei tips gericht op het vinden van werk voor u voorhanden.

Sterk in uiteenlopende klussen en sociaal tot op het bot, dat is wat het Wijkbedrijf Utrecht tekent. En met dit (schilder, groen, schoonmaak, verhuis etc.)kluswerk wordt de afstand tot de arbeidsmarkt van de medewerkers verkleind. Zij leren technische vaardigheden, doen werkritme en werkervaring op, en verwerven zelfvertrouwen.

U-stal biedt werkgelegenheid aan mensen, die elders minder goed aan de slag kunnen komen. Denk aan mensen met een bijstands- of een Wajong uitkering, voormalig daklozen of cliƫnten van de GGZ. Zij werken al of niet in gesubsidieerd of met een Persoonsgebonden Budget (PGB). Naast werk wordt hen cursussen en opleidingen aangeboden, zoals lessen Nederlandse taal, arbeidsmarktkwalificatie Assistent (AKA), bedrijfshulpverlening (BHV), rijlessen of heftruckbesturing.

De distributie van het Straatnieuws magazine verloopt via circa 100 zelfstandige verkopers. Wekelijks zijn er inloopspreekuren voor mensen die deze krant willen gaan verkopen.

Stichting Present slaat een brug tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Als vrijwilliger zet u zich dan met anderen in voor stadsgenoten die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement. De hulp omvat klussen, waarvoor veel handjes nodig zijn zoals een woning witten, tuin opknappen, huis opruimen of schoonmaken.

WIJ 3.0 biedt dagactiviteiten, toeleiding naar werk en opleiding, trainingen en coaching. Bestemd voor een breed en divers publiek: van mensen die op zoek zijn naar sociale contacten, structuur en dagritme tot mensen die werkloos zijn en een helpende hand nodig hebben om weer aan de slag te komen.

De Stadsbrug is een bedrijfsverzamelgebouw in Utrecht voor kwetsbare doelgroepen. Vanuit deze locatie worden nieuwe vormen van werk en dienstverlening georganiseerd voor deze doelgroep. Die heeft ten gevolge van bijvoorbeeld verslavingsproblemen of dak- of thuisloosheid vaak moeilijk toegang tot reguliere voorzieningen. Het betreft een samenwerkingsverband van Altrecht Talent, Lister (voorheen SBWU) en GIDS. U ontvangt voor uw werkzaamheden een onkostenvergoeding.

Enik Recovery College is een centrum voor ontwikkeling en scholing rondom herstel. Vanuit het idee dat deelnemers zich sterken door educatie door en met peers en zonder tussenkomst van ggz-hulpverleners.

In het kringloopbedrijf van Emmaus kunt u als vaste bewoners of als vrijwilliger aan de slag. In ruil daarvoor worden reiskosten vergoed, mag u gratis mee-eten, en een cursus of thema-avond volgen. Verder ontvangt u 50% korting op al uw aankopen.

Ontwerp en webdevelopment door BuroBureaux