Ronde van Sint Maarten 2021

Bruisen van het leren

Dit jaar vindt de Ronde van Sint Maarten op vrijdag 5 en zaterdag 6 november plaats op het Berlijnplein. Er is een prachtige route bedacht die langs 11 podia/plekken gaat. Het thema is: ‘Kansongelijkheid in het onderwijs – een leven lang leren’ Het Berlijnplein gaat op 5 en 6 november bruisen van het leren.
En jij kunt meedoen, in november én in de voorbereidingen!

Hoe doe je mee?

 1. Sculptuur- en lampionnenwerkplaats. Opgeven bij marthe@sharingartssociety.com. Deadline 8 augustus.
 2. Masterclass lichtsculpturen door Jurriaan van den Haak. Opgeven bij Marthe. Deadline 5 september.
  Het is een 8-weekse cursus van september tot november. Jurriaan legt in de tijd uit hoe je een lichtsculptuur maakt en begeleidt ze in het artistieke proces, met ontwerpen maken en met het thema.
  Vorig jaar werd er vooral gewerkt vanuit je eigen ervaring. De cursisten maakten toen een beeldengroep; dit jaar gaan we kijken hoe we andere materialen kunnen gebruiken.
  Welke dagen: Donderdagavond, start 9 september. Er is plek voor 8-10 deelnemers. Plaats: Castellum Hoge Woerd Leidsche Rijn.
  Klik hier voor een leaflet over de masterclass.
 3. Muziek & Performance. Act voor een tijdsslot van minimaal 1 uur op 5-6 november. Let op het thema! Opgeven bij Marthe, deadline zondag 5 september.  We gaan ervan uit dat het publiek 3-4 minuten blijven stilstaan bij een act, verder is het een doorstroomlocatie. We zitten nu eenmaal vast aan coronamaatregelen…
 4. Deel je verhaal. De Verhalenbank is er ook dit jaar weer. Nu over het thema ‘Kansongelijkheid in het onderwijs’. De Verhalenbank is een onmisbare voedingsbron voor de Ronde van Sint Maarten. De verhalenbankier verzamelt deze verhalen onder Utrechters. Bekijk de video en deel jouw verhaal:
Ontwerp en webdevelopment door BuroBureaux