Minder piekeren, het kan!

Een methode die helpt

Als je piekert maak je je ergens zorgen over. Je blijft in je hoofd maar naar oplossingen zoeken. En als dat niet lukt, pieker je ook ’s nachts door. Daardoor slaap je slecht en kun je overdag niet meer goed nadenken. Maar dat kan echt anders! Tijdens de cursus ‘Minder Piekeren’ van U Centraal leren de deelnemers om grip te krijgen op hun gedachten, waardoor ze minder piekeren. Ook zijn er korte ontspanningsoefeningen tijdens de cursus. Mensen die deze cursus hebben gevolgd, zijn positief over de methode die ze in de cursus hebben geleerd en waar ze samen op hebben geoefend.

Het delen van elkaars gepieker tijdens de cursus vonden ze heel herkenbaar, geruststellend en vooral helpend. Het hielp hen ook om er met anderen over te praten, zoals met familie, vrienden en op het werk. En vooral hoe ze er vandaag mee omgaan.

U Centraal

De cursus ‘Minder Piekeren’ wordt gratis aangeboden door U Centraal, een Utrechtse welzijnsorganisatie. Inwoners van onze stad kunnen hier terecht voor hulp en informatie op het gebied van wonen, (mantel)zorg, geld, persoonlijke ontwikkeling of sociaal contact.

Informatie          

De cursus ‘Minder piekeren’ bestaat uit 3 bijeenkomsten. Het start op dinsdag 9 mei van 13.30 – 16.00 uur op de Drift 11 in Utrecht. De cursus is gratis. De andere data zijn: 23 mei en 6 juni 2023. Meer informatie en aanmelden kan via www.u-centraal.nl/piekeren.

Heeft u vragen?

Bel dan met Sylvia Woldijk op 06 2237 6707 of mail naar: groepen@u-centraal.nl

Ontwerp en webdevelopment door BuroBureaux