Hulp bij schulden

Twee routes

Sinds 1 december kunnen inwoners kiezen waar zij hulp vragen bij geldzorgen of schulden. Naast de aanmelding via het buurtteam kan een inwoner zich voortaan melden bij de gemeente voor hulp bij schulden. In de communicatie van de gemeente worden beide mogelijkheden aangeboden. De keuze ligt bij de inwoner zelf. Via beide toegangen wordt de situatie goed uitgevraagd, en wordt gezorgd dat een schulddienstverleningstraject wordt gestart als dat nodig is. Op www.utrecht.nl/hulpbijgeldzorgen zijn alle aanmeldmogelijkheden te vinden. 

De aanmelding via de gemeente kan via verschillende kanalen

Net als bij het buurtteam kan de inwoner bellen, mailen en langslopen bij het Servicepunt in het stadskantoor. Ook komt er een kort contactformulier op www.utrecht.nl/hulpbijgeldzorgen. Telefonisch hulp vragen kan via 030 – 286 52 11. Mailen gaat via hulpbijschulden@utrecht.nl.

De aanmelding via het buurtteam blijft hetzelfde

Inwoners kunnen zich nog steeds via het buurtteam aanmelden. Ze kunnen langsgaan bij het buurtteam in hun wijk, of het buurtteam bellen of mailen. De buurtteams en contactgegevens vind je op www.buurtteamsutrecht.nl. Het buurtteam blijft in de eigen communicatie inwoners uitnodigen voor hulp bij geldzorgen en schulden via het buurtteam.

De gemeente verwacht dat het verbreden van de aanmeldmogelijkheden nog meer inwoners over de drempel helpt om aan te kloppen.

Heb je vragen?

Als je vragen hebt, beantwoordt de gemeente die graag. Mail of bel naar Bertil Noortman. Je bereikt hem via bertil.noortman@utrecht.nl en telefoonnummer 030-2865408.

Ontwerp en webdevelopment door BuroBureaux