Het bereiken we bewoners om energie te besparen?

12 mei 2022

Stijgende energieprijzen maken het moeilijk grip te houden op de energierekening. Helemaal voor mensen in een slecht geïsoleerd huis, met een hoge energierekening en een lager inkomen. Volgens onderzoek van TNO (2021) blijkt dat 550.000 huishoudens in 2019 leefden in energiearmoede; dat wil zeggen dat deze huishoudens meer dan 10% van het netto inkomen kwijt zijn aan de energierekening. Naar verwachting is dit aantal inmiddels fors toegenomen.

Utrecht biedt huurders de Energiebox aan en in het project ENPOR wordt onderzoek gedaan naar de impact. Het blijkt moeilijk is om de juiste doelgroepen te bereiken. Daar gaat het gesprek over op 12 mei. Wat vindt u van de huidige aanpak en zouden we dingen anders kunnen doen?

Voor de bijeenkomst zijn uitgenodigd organisaties die veel contact hebben bij doelgroepen die vaker worstelen met de energierekening en die wij moeilijker kunnen bereiken. Denkt u aan studenten, eenoudergezinnen, eenpersoonshuishoudens, ouderen en mensen met een migratieachtergrond. Groepen waarvoor ieder andere uitdagingen gelden.

  • Datum: 12 mei 2022
  • Tijd: 15.00-17.00 uur
  • Locatie: ConceptSpace aan de Padualaan 99, Utrecht

Programma

De bijeenkomst start met een korte presentatie waarin we de opbrengsten van Energieboxprojecten en ENPOR tot nu toe met u delen. Focus daarbij ligt op de impact. Hoeveel energie wordt bespaard met als resultaat een lagere energierekening en welk deel daarvan wordt gerealiseerd door gedragsverandering?

Na de presentatie een gesprek over de doelgroepen en de netwerken daaromheen.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via de volgende link: https://forms.office.com/r/HRstns1Mdu. Mocht u nog vragen hebben, neemt u dan vooral contact op. U kunt mailen naar lenneke.kok@hu.nl of bellen naar +31884818701.

Ontwerp en webdevelopment door BuroBureaux