Gemeente komt met extra tegemoetkomingen voor dit najaar

Om te voorkomen dat Utrechters door het ijs zakken vanwege energieprijzen en inflatie is nú actie nodig: Utrecht investeert 7 miljoen extra in maatregelen voor een grotere groep minima, studenten en mensen met lage middeninkomens.

  • Utrecht stelt onder meer de energievergoeding van 1300 euro beschikbaar voor inkomens tot 150 procent van het wettelijk sociaal minimum. Tot nu toe lag de grens op 125 procent. Door deze aanpassing komen ongeveer 8000 extra huishoudens in aanmerking voor de vergoeding. Op deze manier wil de gemeente ook de (lage) middeninkomens compenseren.
    Aanvragen vergoeding (voor wie het niet automatisch krijgt): https://pki.utrecht.nl/Loket/product/e15b8cd248f087798de40181b04132bd
    Hulp bij het aanvragen: https://www.degeldzaak.nl/
  • De gemeente verstrekt ook automatisch een Individuele Inkomenstoeslag aan ca. 400 huishoudens die al drie jaar of langer in de bijstand zitten. Volgens de Participatiewet moeten mensen zelf de toeslag aanvragen, in Utrecht wordt nu de toeslag automatisch verstrekt, om mensen er beter mee van dienst te zijn.
  • Alle ca. tienduizend deelnemers van de Upolis krijgen een extra tegemoetkoming in de premie van 30 euro.
  • Studenten die door de hoge energierekening in de problemen komen, hebben ook recht op compensatie. Daarom biedt de gemeente nu ook de gelegenheid aan  die studenten om bijzondere bijstand aan te vragen.

Lees meer >

Ontwerp en webdevelopment door BuroBureaux