Brief Landelijke Armoedecoalitie over stijgende energieprijzen

De Landelijke Armoedecoalitie heeft op 11 januari een brief namens bijna alle partners verstuurd naar de nieuwe Minister voor Armoedebeleid, Carola Schouten en Tweede Kamerleden. In de brief wordt de noodklok geluid over de explosief stijgende energieprijzen. De algemene verlaging van de energiebelasting en de 200 euro compensatie voor minima schieten ernstig tekort.

Een mevrouw zit thuis met jas aan en dekentje, en bekijkt de halve dag haar verbruik via de app… Het verbruik neemt maar niet af… de deur doet ze niet meer open. Een andere man zit met jas aan en verwarming uit, het is 12,5 graden in zijn woonkamer.

Daarom verzoekt de Landelijke Armoedecoalitie de minister om een gerichte compensatie te bieden aan mensen met een laag inkomen van wie de energierekening explosief stijgt zonder dat hun energieverbruik daar aanleiding toe geeft.

“De nu ontstane situatie is een uitkomst van structurele problemen: lage inkomens, slecht geïsoleerde woningen en weinig tot geen financiële buffers. We vragen u om met ons te werken aan toekomstbestendig beleid voor deze groep. Wat ons betreft zou dat kunnen in de vorm van een werkconferentie waarin we samen duurzame oplossingen ontwikkelen.”

Klik hier om de hele brief te lezen.

De Landelijke Armoedecoalitie is een netwerk van landelijke partijen die zich vinden in het gezamenlijke doel om armoede en schulden aan te pakken.
Aangesloten zijn: ATD Vierde Wereld, Alliantie Vrijwillige Schuldhulpverlening, Burgerkracht De Pijler, CNV, FNV, Gemeente Utrecht, Horus, Ieder(in), Landelijke Cliëntenraad, Sociaal Werk Nederland, Sociale Alliantie, SUNN, Valente, Werkplaats COMO, Woonbond, Armoedecoalitie Utrecht. De kenniscentra Nibud en NVVK ondersteunen de coalitie
.

Ontwerp en webdevelopment door BuroBureaux