Armoede doorbreek je niet alleen

Online bijeenkomst 26 januari

Armoede doorbreek je niet alleen. Onder die titel hebben de werkplaatsen sociaal domein in 2021 een gids uitgebracht om ontmoetingen te organiseren tussen mensen die elkaar in het gewone leven niet tegenkomen, maar die wél allemaal iets willen doen om armoede te signaleren, bespreekbaar te maken en te doorbreken.

Met het uitbrengen van de gids is het werk nog maar net begonnen. Gelukkig vinden er op dit moment in de stad Utrecht diverse ontmoetingsreeksen plaats. Wat kunnen we daarvan leren? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat er meer van deze ontmoetingen plaatvinden, in meer gemeentes, in meer wijken, op meer scholen? En kan de gids ook daarbuiten gebruikt worden als inspiratiebron?

Het programma armoede en schulden van het kennisplatform Utrecht Sociaal nodigt je graag uit om je te laten inspireren en hierover mee te denken. We presenteren de essentie en recente successen en knelpunten bij de organisatie van de ontmoetingen. Daarna bespreken we bovengenoemde vragen in kleinere groepen. Wil je ook vaker betere gesprekken over het signaleren, bespreekbaar maken en doorbreken van armoede? Dan zien we je graag online op 26 januari om 15.30 uur.

  • Datum en tijd: Donderdag 26 januari van 15.30 – 17.00 uur
  • Locatie: Online
  • Doelgroep: Ervaringsdeskundigen, sociale professionals, studenten, docenten en onderzoekers
  • Aanmelden: Meld je hier aan voor de online bijeenkomst. Uiterlijk een dag van te voren ontvang je een mail met de link.

Klik hier om de gids ‘Armoede doorbreek je niet alleen’ te downloaden.

Ontwerp en webdevelopment door BuroBureaux