Mooi meegenomen!

Het leven van mensen met een minimuminkomen gaat niet over rozen: altijd maar puzzelen hoe je de eindjes aan elkaar kunt knopen. En natuurlijk komen onverwachte uitgaven zoals de versleten schoenen van je puberzoon, een gestolen fiets of een kapotte wasmachine nooit uit!

Toch zijn er mensen, die het lukt om de (financiële) uitdagingen waar mensen met een kleine beurs voor staan, te tackelen. Hoe doen zij dat? Hoe krijgen zij dit voor elkaar? Wat kunnen anderen van hen leren? Welke tips en trucs willen zij graag met ons delen?

Activiteiten rondom Internationale armoededag

Van 10 tot en met 17 oktober organiseert de Armoedecoalitie in Utrecht diverse activiteiten, waar minima hun voordeel mee kunnen doen. Zo wordt er in drie wijken een Wegwijs-wandeling op touw gezet. In diezelfde wijken staat een Deeldiner op het programma onder het mom ‘Hoe (over)leef je met een laag inkomen’. Verder kunnen mensen tijdens een dialoog met elkaar over een bepaald onderwerp in gesprek. Die op 16 oktober - in samenwerking met de gemeente - vormt de opmaat naar de nieuwe nota over de aanpak van armoede en schulden. We geven in die week trouwens o.a. kaartjes weg, waarmee mensen met een kleine beurs gratis naar theater, festival of film kunnen gaan. Tot slot staan we op 17 oktober stil bij de viering van Internationale armoededag. Op die dag is er van alles te doen in en rond ZIMIHC theater Stefanus. Nadere informatie over al deze de activiteiten is te vinden de programmaflyer.

Nadere informatie

Hebt u vragen over een van de activiteiten in oktober? Wilt u misschien spullen, voedsel, kaartjes of iets anders weggeven? Neem dan contact op met Astrid van Kooten, mail: astridvankooten@tussenvoorziening.nl of Marry Mos, mail: marrymos@tussenvoorziening.nl; telefoon: tel.: 06-18680097.

RESERVERING theatervoorstelling en/of diner via info@armoedecoalitie-utrecht.nl.

 

 

 

 

 

 


Terug naar nieuws