Het verhaal van Ron

Nederland is een rijk land en ik begrijp niet waarom er toch voedselbanken zijn. Ik ben veel in het buitenland geweest, dus dan zie je Nederland ook van een andere kant. Ik zie in het buitenland dat ze hun eigen groenten verbouwen en voor zichzelf zorgen. In Nederland zijn we verleerd om voor onszelf te zorgen. We zouden elkaar ook meer kunnen helpen. Rijke hoogopgeleide mensen waar alles voor de wind is gegaan staan er anders in. Arme mensen uit de sociale onderklasse delen meer met elkaar, omdat ze zelf weten hoe het is om niets te hebben. Ik help zelf graag mensen die om hulp vragen. Dan deel ik mijn levenservaring en wijsheid. Ik heb namelijk ontzettend veel geleerd van het leven zelf. Dat is een leven met dieptepunten en hoogtepunten.

Ik ben de eerste vier jaren van mijn leven in een klooster opgegroeid bij de nonnen. Mijn moeder mocht mij niet opvoeden omdat ze nog geen 21 jaar was en niet gehuwd was. Daarna heeft ze mij wel opgenomen in haar nieuwe gezin. Maar mijn stiefvader mishandelde mij geestelijk en lichamelijk. Ik ben uiteindelijk jong uit huis gegaan. Ik heb altijd voor mezelf moeten knokken in mijn leven. Waar je vandaan komt, vergeet je niet. Ik ken de klappen van de zweep.

Momenteel probeer ik in Nederland te wonen. Maar door het systeem heb ik nog steeds geen eigen huis. Ik ben financieel arm gemaakt. In het buitenland, met hetzelfde salaris, zou ik niet arm zijn. Toch geef ik niet om geld. Ik voel me wel lichamelijk en geestelijk rijk. Mijn vrienden en kinderen zijn voor mij het belangrijkst in het leven. Het gaat erom dat je gelukkig bent en kan eten en drinken. De grootste rijkdom is mijn vrijheid. Vrijheid in lichaam, ziel en geest. Vrijheid is voor iedereen het grootste goed. Dat is universeel. Nu ik in het Nederlandse systeem moet leven, loop ik wel tegen veel beperkingen aan. Ik bepaal graag zelf het leven op deze planeet en wil niet dat anderen mij hierin beperken. De tijd die mij hier op aarde is gegeven, wil ik graag zelf vanuit vrijheid invullen.

Ontwerp en webdevelopment door BuroBureaux