Rijdende Straattafel (geannuleerd)

13:30 - 16:00

Winkelcentrum Kanaleneiland Churchillaan

(Geannuleerd i.v.m. coronavirus)

Heb je met jouw lage inkomen moeite het hoofd boven water te houden? Weet jij welke voorzieningen en regelingen er voor minima bestaan? Kortom: waar valt allemaal geld vandaan te halen en geld op te besparen? Deze en andere vragen kun je stellen op vrijdag 27 maart a.s. aan de vrijwilligers van de Armoedecoalitie. Op die dag staan zij met de straattafel van de Armoedecoalitie van 13.30-16.00 uur in het groot winkelcentrum Kanaleneiland, Churchilllaan in Utrecht.

Je kunt met hen je zorgen over (te weinig) geld en bijkomende problemen bespreken. Daarbij hoef je je niet te schamen, want er zijn meer mensen die worstelen met geldzorgen. De vrijwilligers van dit project bieden niet alleen een luisterend oor, maar ook een bakkie troost, en tips en adviezen op het gebied van armoede met jou. Zo geven ze je graag een flyer met bespaartips en regelingen voor jongeren en ouders met een kleine beurs mee.

Met deze activiteit willen zij armoede een gezicht geven en een positieve verandering bewerkstelligen. Ook in een stad als Utrecht komt namelijk nog steeds armoede voor: meer dan 25.000 huishoudens hebben moeite het hoofd boven water te houden. Verschillende partijen – waaronder de Armoedecoalitie – maken hier een vuist tegen.

Ontwerp en webdevelopment door BuroBureaux