Hailey: “Ik wil mij weer onafhankelijk voelen”

CAMPAGNE BESTAANSZEKERHEID VOOR IEDEREEN

Ik ben Hailey, werk bij de productieafdeling van MidZuid, en ik zit klem.
Door mijn chronische ontstekingsreuma kan ik geen zware dingen tillen. Daarom ben ik genoodzaakt om online boodschappen te bestellen. De prijzen in de supermarkt zijn zo hard gestegen dat ik het lastig vind om iedere dag een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Het is iedere keer weer afwegen wat ik koop, om goed rond te kunnen komen. Waar ik eerst voor 50 euro mijn weekboodschappen kon doen voor één persoon, is dat nu vaak het dubbele. Sparen is daardoor geen optie meer. Laatst moest ik een nieuwe wasmachine kopen, omdat de oude stuk was. Toen moest ik mijn familie om hulp vragen, daar schaamde ik mij voor. Inmiddels heb ik alles terug kunnen betalen, maar het zou fijn zijn als dit niet nodig is. Ik ben altijd onafhankelijk geweest, en zo wil ik me ook weer voelen.

Kijk ook op ikzitklem.nu

Wist je dat…

  • Wist je dat werkgevers van sociaal ontwikkelbedrijven geen ruimte hebben om het loon van werknemers te verhogen omdat zij hiervoor afhankelijk zijn van subsidie van de Rijksoverheid?
  • Wist je dat door de prijsstijgingen veel werknemers van sociaal ontwikkelbedrijven niet meer rond kunnen komen? 
  • Wist je dat ongeveer 90.000 werknemers werken bij sociaal ontwikkelbedrijven?

Campagne bestaanszekerheid voor iedereen
Nederland staat in de top 5 rijkste landen ter wereld. Hoe kan het dan, dat een steeds grotere groep burgers geen bestaanszekerheid heeft? We roepen de leden van de Tweede Kamer en het kabinet op om bestaanszekerheid voor alle burgers te verankeren in de rijksbegroting voor 2024. Tot Prinsjesdag voeren we campagne voor structurele politieke keuzes.

Ontwerp en webdevelopment door BuroBureaux