Het verhaal van Willem

Willem

Ik ben opgegroeid met twee ouders en zeven broers en zussen. Er was in die tijd niet veel geld, maar mijn vader werkte hard om de schulden te betalen. Er was eten en drinken, dus daarom zou ik het niet echt ‘arm’ noemen. Maar die tijd was anders dan nu. Terwijl mijn vader de weg op ging als vrachtwagenchauffeur, bleef mijn moeder thuis om voor ons te zorgen. Mijn moeder werd ziek en hierdoor werden ik en mijn broers en zussen opgenomen in een kindertehuis. Na een korte periode werden wij uit elkaar gehaald en bij verschillende familieleden ondergebracht. Ik was veertien jaar, toen ik moest kiezen tussen werken of naar school gaan. Ik wilde niet naar school, dus koos ik ervoor om te werken.

Op mijn 24e ben ik op mijzelf gaan wonen. Ik had een huis met 4 kamers en ik besloot om 3 kamers te verhuren aan studenten. Ik verdiende toen al veel geld, maar het was voor mijn gevoel nog niet genoeg. Een vriend van mij kwam met het idee om ‘planten’ neer te zetten. Daarmee bedoelde hij hennepplanten. Het begon met een aantal stuks, maar voordat ik het wist, stonden er 6000 planten bij mij op zolder. Ik heb tien jaar rijkelijk geleefd, met duizenden euro’s per maand. Ik had een huis, een boot en gaf makkelijk duizend euro uit voor een avondje stappen. Dat veranderde toen ik werd gepakt door de politie.

Alles wat ik had werd afgepakt. Mijn huis, al mijn geld. Ik kon zelfs mijn kinderen niet meer zien. Ik had niks meer, en leefde op straat. Vrienden en familie zijn er voor je als je geld hebt, maar als dat er niet meer is, verdwijnen zij ook. Ik had 88.000 euro aan schulden en moest de schuldsanering in. Ik leefde van 50 euro per week. Om rond te komen, begon ik de Scootmobielclub en ging ik collecteren langs de weg. Vandaag, heb ik bijna 41.000 euro afgelost en heb ik een leuke baan als Conciërge bij Power bij Peers.

Ontwerp en webdevelopment door BuroBureaux