Bea houdt het hoofd boven water door allerlei regelingen

CAMPAGNE BESTAANSZEKERHEID VOOR IEDEREEN

De Rotterdamse Bea, ervaringsdeskundige bij Warm Rotterdam, is in armoede opgegroeid. Ze werkte al vanaf 8-jarige leeftijd en kwam daardoor niets tekort. Ook tijdens haar huwelijk ging het goed met haar.

Na haar scheiding moest Bea negen maanden op een uitkering wachten en raakte ze in de problemen. Desondanks heeft ze altijd klaargestaan voor anderen die hulp nodig hebben, of het nu gaat om armoede, huiselijk geweld of schuldenproblematiek.

Daardoor is Bea goed op de hoogte van allerlei regelingen die er zijn. Ze wijst anderen erop die het nodig hebben, maar maakt er zelf ook gebruik van. ‘Ik heb de energietoeslag gebruikt om mijn trap te bekleden’, vertelt Bea, die in een woning woont met stadsverwarming. ‘En ik heb een gordijn voor de trap gehangen. Door deze aanpassing trekt de kou niet meer naar boven. Na veertig jaar blijft het warm boven!

Via een andere verduurzamingsmaatregel kon Bea een nieuwe koelkast aanschaffen. ‘Deze koelkast is een stuk zuiniger dan die ik had. Door de verschillende aanpassingen samen bespaar ik nu 20 euro per maand op energie.’ 

Campagne bestaanszekerheid voor iedereen
Nederland staat in de top 5 rijkste landen ter wereld. Hoe kan het dan, dat een steeds grotere groep burgers geen bestaanszekerheid heeft? We roepen de leden van de Tweede Kamer en het kabinet op om bestaanszekerheid voor alle burgers te verankeren in de rijksbegroting voor 2024. Tot Prinsjesdag voeren we campagne voor structurele politieke keuzes. Lees onze brandbrief.

Ontwerp en webdevelopment door BuroBureaux