‘Wat als arme mensen domme dingen doen?’

Online Bijeenkomst 5 juni

  • Datum en tijd: woensdag 5 juni, 15:30 uur – 17:00 uur
  • Locatie: Online via Teams
  • Doelgroep: Ervaringsdeskundigen, professionals, beleidsmakers, studenten, docenten en onderzoekers.

We weten, arm of rijk, iedereen doet domme dingen. We weten ook al lang waarom arme mensen domme dingen doen. Maar toch. Je ziet het. Je vindt er iets van. Je relativeert je oordeel. En dan. Hoe handel je?
Geef je de jongen met de fatbike gratis schoolontbijt? Spreek je de vader aan op zijn verslaving? Weiger je iemand een voedselpakket op basis van een inkomenstoets?
Heeft het zin om mensen die in armoede leven aan te spreken op ongezond of irrationeel gedrag? Stel je een grens – en zo ja waar dan – of geef je onvoorwaardelijk steun? En hoe leg je dat uit aan je collega’s, studenten of de buren?

De initiatiefgroep Armoede van het kennisplatform Utrecht Sociaal, die zich inzet voor bestaanszekerheid voor iedereen, organiseert een online bijeenkomst om hierover mee te denken. De bijeenkomst start met een aantal persoonlijke ervaringen en de verfrissende blik van Hans Spekman van het jeugdeducatiefonds. Daarna worden de bovengenoemde vragen in kleinere groepen besproken.

Aanmelden

Je kan je via de knop hieronder aanmelden voor de bijeenkomst. Uiterlijk een dag vooraf ontvang je een mail met een link naar de bijeenkomst.

Meld je hier aan

Ontwerp en webdevelopment door BuroBureaux