U-2B Heard! zoekt vrijwilligers

Don Bosco Spirit & U-2B Heard! draaien twee projecten in de stad. Ze zijn op zoek naar jongeren van 16-25 jaar met ervaringen in jeugdzorg, met schulden, dakloosheid, een moeilijke thuissituatie, psychische of lichamelijke problematiek, die zich vrijwillig (tegen een wekelijkse vrijwilligersvergoeding) in willen zetten.

Projecten

Het gaat om deze projecten:

1. U2bheard!
U2bheard! Is het jongerenplatform vóór en dóór jongeren. De doelgroep: jongeren van 16-25 jaar. De belangrijkste activiteiten zijn belangenbehartiging ter voorkoming en bestrijding van jeugddakloosheid en alles wat daarmee samenhangt.

2. Schuldhulpverlening
In dit project gaat het om het aanpakken van schulden. Vóór en dóór jongeren. De doelgroep: jongeren van 16-25 jaar. Er zijn spreekuren op diverse (hulpverlenings)locaties in de stad door jongeren. Laagdrempelige toegang tot hulp bij financiële problemen, in samenwerking met instanties binnen de stad.

Waarvoor?

Om de gemeente, hulporganisaties, beleidsmedewerkers en politici te laten leren van hun ervaringen. Samen met andere jongeren, vanuit het kantoor aan de Leidsekade 117 als basis. De groep vrijwilligers woont met elkaar overleggen en bijeenkomsten bij, maar neemt ook zelf initiatief wanneer de gemeente of politiek dringend aandacht aan iets moet besteden.

Wanneer?

Het kantoor is op maandag, dinsdag en donderdag open van 12 tot 5 (maar je hoeft geen 3x per week te komen, afhankelijk van wanneer je kunt).

Contact

  • 0639125619 (in principe altijd bereikbaar anders snelle reactie terug)
  • info@u-2bheard.nl
Ontwerp en webdevelopment door BuroBureaux