Tijdelijk Noodfonds Energie

Het Tijdelijk Noodfonds Energie is weer geopend. Het is – net als vorig jaar – weer mogelijk om aanvragen in te dienen voor je cliënt of voor jezelf. Het is een stuk makkelijker dan vorig jaar om een aanvraag in te dienen.

Voorwaarden

Dit zijn de voorwaarden:

  • Een huishouden heeft een inkomen van maximaal 200% van het sociaal minimum. Dat betekent dat het bruto-inkomen per maand lager is dan € 3.200,- (alleenstaande) of € 4.480,- (samenwonend). Er hoort ook 8 procent vakantiegeld bij.
  • De energierekening is hoger dan 8 of 10 procent van het bruto-inkomen per maand. Het maakt niet uit welke energieleverancier een huishouden heeft. Het is wel belangrijk dat de energieleverancier een leveringsvergunning heeft.
  • Het contract voor gas, stroom of warmte staat op eigen naam van iemand in het huishouden en is particulier. Het mag geen zakelijk contract zijn. Als je bijvoorbeeld een contract hebt op de naam van iemand die niet in jouw huishouden zit (bijvoorbeeld een verhuurder), dan kom je niet in aanmerking voor de steun.

Je kunt hier een check doen of je in aanmerking komt: https://www.noodfondsenergie.nl.

Energievergoeding

Dit landelijke noodfonds is bedoeld voor mensen die niet in aanmerking komen voor de energievergoeding die bij de gemeente kan worden aangevraagd, of voor hen die ondanks die vergoeding in de problemen komen (en aan bovengenoemde voorwaarden voldoen).
Die energievergoeding vanuit de gemeente (van 800 euro) kan over 2023 nog aangevraagd worden tot 31 maart.
Klik hier voor meer informatie over déze tegemoetkoming.

Ontwerp en webdevelopment door BuroBureaux