Le Guess Who?

Proef met zelf ticketprijs bepalen voor lage inkomens

Muziekfestival Le Guess Who? start een test waarbij mensen met een laag inkomen de prijs van hun festivalkaartje zelf kunnen bepalen. Daarmee wil de organisatie het muziekfestijn toegankelijk houden voor muziekliefhebbers met allerlei budgetten. Het gaat in eerste instantie om een pilot.

Muziekfestival in november

Van 7 tot 10 november strijkt muziekfestival Le Guess Who? opnieuw neer in Utrecht. De ticketverkoop loopt dit jaar alleen iets anders dan gebruikelijk. Zo heeft de organisatie van het evenement geregeld dat mensen met een laag inkomen ook rond kunnen lopen op het festival. Geïnteresseerden kunnen via de website van Le Guess Who? een speciaal formulier invullen om aanspraak te maken op de kaartjes. Daarbij moet onder andere de voor- en achternaam worden opgegeven, maar ook het bedrag dat de persoon graag zou willen betalen. Er zijn opties voor tien, twintig, dertig en veertig euro. Afhankelijk van hoe breed het iemand heeft, kan een betaling gedaan worden.

Gebaseerd op vertrouwen

Het festival geeft aan dat wanneer de kaarten zijn uitverkocht, er een willekeurige selectie wordt gemaakt van alle aanmeldingen. Iedereen kan het formulier op de website invullen. Le Guess Who geeft aan dat het initiatief is ‘gebaseerd op vertrouwen en openheid’. De ‘low income tickets’ zijn allemaal dagkaarten, en kunnen ook niet doorverkocht worden aan andere mensen.

Ontwerp en webdevelopment door BuroBureaux