Kans op een mooie gift

ORKA bestaat 350 jaar

Heeft jouw organisatie een goed idee dat bijdraagt aan het voorkomen of bestrijden van armoede in de gemeente Utrecht? Kerkelijk vermogensfonds ORKA bestaat dit jaar 350 jaar en biedt één organisatie in dit lustrumjaar de kans op een financiële bijdrage van maximaal 35.000 euro. Dus wil je jouw idee verwezenlijken of wil je iets bestaands vergroten of versterken, lees dan vooral verder.

ORKA: kerkelijk vermogensfonds

Deze eenmalige prijs van 35.000 euro is onderdeel van de lustrumactiviteiten van de 350-jarige ORKA, voluit de Oude Roomsch Katholieke Aalmoezenierskamer. Op 12 september 2024 organiseert ORKA haar lustrumsymposium. Dan wordt ook de lustrumprijs uitgereikt.

Van jouw idee naar uitvoering met de prijs

Deelname aan de ORKA Lustrum stimuleringsprijs staat vanaf nu open voor sociale en maatschappelijke organisaties in de gemeente Utrecht. Even in het kort:

  • Jouw plan draagt bij aan het voorkomen of het bestrijden van armoede in de gemeente Utrecht.
  • Dat doe je door op jouw eigen manier sociale netwerken te bevorderen of door scholing.
  • Doelgroepen voor jouw plan zijn kinderen, jongeren en ouderen.

Uiterlijk 15 maart 2024 meld je je aan met jouw initiatief. Dan gaat de jury om tafel en kiezen de genomineerden voor de prijs. Alle inzenders krijgen van ons bericht. Met de genomineerden doorlopen we nog een aantal stappen, waaronder professionele begeleiding bij het schrijven van het plan. En dan wordt op 12 september de winnaar bekendgemaakt. Meer informatie over al deze stappen, de precieze voorwaarden en hoe je je plan aanmeldt lees je op www.orka-utrecht.nl/stimuleringsprijs

Heb je nog vragen na het lezen van de info op de site, neem dan contact op met Senna Bouteba van Blooming Projects via het mailadres: 350jaar@orka-utrecht.nl.

ORKA is een kerkelijke vermogensfonds dat al meer dan drie eeuwen aanjager van sociaal-maatschappelijke activiteiten is. Steeds met als doel om door scholing en het bevorderen van sociale netwerken armoede te voorkomen en te bestrijden. Want hoewel de tijden zijn veranderd sinds 1674, gaan de taken van het fonds ook in de 21e eeuw onverminderd door. Nog steeds ondersteunt ORKA mensen in situaties waar ze tussen wal en schip vallen. Direct of indirect, via organisaties die aansluiten bij de doelen van het fonds.

Ontwerp en webdevelopment door BuroBureaux