Het Grote Utrecht Stadsdiner 2023

Hoe kunnen we gezond én betaalbaar eten?

Op dinsdag 17 oktober Wereldarmoededag zitten duizenden Utrechters voor het vierde jaar als één grote familie met elkaar aan tafel. We delen een maaltijd en verhalen met elkaar, verspreid over tientallen plekken in de stad. Motor voor de gesprekken aan tafel is de vraag: Hoe kunnen we gezond, duurzaam en betaalbaar eten voor iedereen realiseren terwijl de kloof tussen arm en rijk dagelijks groeit?
Er is een duidelijk maatschappelijk verband tussen armoede, voedsel en gezondheid. Het eten dat je eet vertelt veel over waar je vandaan komt, zowel geografisch als sociaaleconomisch.

Het recept voor het diner is afkomstig van Cybille Latour. Zij is de initiatiefneemster van Blik & Pot in de wijk Overvecht, waar ze buurtbewoners leert gezond, lekker én goedkoop te koken. Voor het Grote Utrecht Stadsdiner 2023 heeft zij het recept bedacht: Cybilles Stoofpot. Voor dit recept kun je vanuit elke cultuur een variatie maken.

Het verband tussen je eten, je gezondheid, en sociale ongelijkheid staat centraal in het Stadsgesprek op 17 oktober vanaf 19.45 uur in en vanuit de theaterzaal van bibliotheek Neude. Ervaringsdeskundigen gaan met elkaar en met het publiek in gesprek over het verband tussen deze drie onderwerpen. Via de live stream (https://youtube.com/live/6tnPNZF1Daw?feature=share) met chat kunnen alle deelnemers op de eetlocaties in alle wijken meekijken en meepraten.

Snel zijn:
Wil je op 17 oktober organisator zijn van een eetlocatie? Als je je voor 10 september opgeeft, dan bezorgen wij de maaltijdpakketten gratis bij jou op locatie!
Geef dan aan ons door:
Hoeveel pakketten je wilt ontvangen (1 pakket is genoeg voor 4 personen).
Het adres waar de pakketten heen kunnen.
De naam en contactgegevens van de contactpersoon, telefoon en mail.
Mail dit naar info@armoedecoalitie-utrecht.nl.

Lees nog meer over het Stadsdiner >

Ontwerp en webdevelopment door BuroBureaux