Gratis concerten Festival Oude Muziek

De Toegift

Voor mensen met een smalle beurs mag de Armoedecoalitie enkele tientallen gratis kaartjes weggeven aan mensen die concerten willen bijwonen van het Festival Oude Muziek!
Wil je één of meer concerten meemaken, meld je dan aan via info@armoedecoalitie-utrecht.nl.

Música Temprana – Liefde in Luilekkerland
Zaterdag 26 augustus, 17.00u – TivoliVredenburg, Grote Zaal

Zonnetje, briesje, biertje, boekje: zomer, dat is tijd voor ‘dolce far niente’ – ‘het zalige nietsdoen’. Rond het jaar 1500 hebben de Spaanse componist Juan del Encina en zijn tijdgenoten muziek geschreven over dit gezegde. In deze muziek hoor je de prachtige natuur, maar ook liefdesverdriet. Het ensemble Música Temprana laat deze muziek weer klinken!

Collegium Vocale Gent – Petrarca Revisited
Maandag 28 augustus, 20.00u – TivoliVredenburg, Grote Zaal

Hij schreef talloze liefdesgedichten en inspireerde velen: de 14e-eeuwse Francesco Petrarca was een van de grootste dichters aller tijden. In dit concert worden stukken gespeeld en gezongen die op zijn gedichten gebaseerd zijn. Petrarca’s 14e-eeuwse poëzie inspireerde 16e-eeuwse liederen waarin componisten volop buiten de lijntjes kleurden, nieuwe muzikale grenzen verkenden en de uitersten opzochten.

Vox Luminis – Bach’s motetten
Zaterdag 2 september, 13.00u – TivoliVredenburg, Grote Zaal

‘Bestudeer Bach, daar vind je alles!’ zou de componist Brahms eens uitgeroepen hebben. In dit concert zingt topkoor Vox Luminis Bachs “enkelkorige motetten”, een genre dat in de tijd van Bach eigenlijk al niet meer hip was. Maar Vox Luminis bewijst het tegendeel! De klassieker van de middag is het nog steeds bekende “Jesu, meine Freude”. En als bonus is er deze middag ook nog een beetje Brahms te horen…

Ontwerp en webdevelopment door BuroBureaux