Gelijke kansen

Internationale Armoededag 17 oktober

Download de folder

Op 17 oktober 2021 is het Internationale Armoededag. Wereldwijd staan mensen en organisaties op om samen een vuist te maken tegen armoede. Ook in Utrecht besteden we aandacht aan de bijna 1 miljoen mensen in Nederland die dagelijks de gevolgen van armoede ondervinden. Dit jaar onder het motto ‘Kansen om te leren voor iedereen, een leven lang!’.

Bibliotheek

Op zondag 17 oktober is er een groot programma in de bibliotheek op de Neude. In de verschillende zalen van de bibliotheek vinden over het centrale thema kansenongelijkheid minicolleges, korte optredens en gesprekken plaats. We delen muziek, ideeën en verhalen over het pakken en krijgen van kansen.

Grote Utrecht Stadsdiner

Delen zit in het DNA van onze stad. Als Romeins soldaat scheurde Sint Maarten, stadspatroon van de Domstad, zijn mantel doormidden voor een bedelaar op straat. Op Wereldarmoededag delen we daarom een maaltijd en verhalen met elkaar – op locaties in de verschillende wijken, op tv en online.

Terwijl heel Utrecht met elkaar aan tafel gaat om samen het recept van de koks van The Colour Kitchen klaar te maken en vervolgens op te eten, zendt RTV Utrecht een live Talkshow uit.

Bekijk aankondigingsfilmpjes.

Ronde van Sint Maarten

Op 5 en 6 november vindt de Ronde van Sint Maarten plaats op het Berlijnplein. Een feeëriek openluchtfeest in hartje Leidsche Rijn, waarbij het publiek een route loopt van ongeveer een uur langs lichtsculpturen en elf plekken, waar koren, orkesten, clowns etc. optreden.

Mooi Meegenomen

Onder de naam ‘Mooi Meegenomen’ vinden er 23 en 27 november opnieuw weggeef- en informatiemarkten voor mensen met een krappe beurs plaats. Georganiseerd door het team ‘Geef Armoede een gezicht’ samen met de Bibliotheek Utrecht.

Deze keer geven we informatie over regelingen en projecten voor mensen met een krappe beurs, bieden we leuke activiteiten aan om mee te doen voor jong en oud en geven we nog wat nuttige spulletjes weg met het oog op de komende feestdagen.

Meedoen is gratis en gezellig! Kom je ook?

  • Op dinsdag 23 november van 14.30 tot 17.30 uur zijn we in de Bibliotheek Hoograven.
  • Op zaterdag 27 november zijn we van 12.00-16.00 uur bij buurthuis Sterrenzicht in Sterrenwijk.

Klik hier om nog veel meer te lezen in de folder

De organiserende partijen

Ontwerp en webdevelopment door BuroBureaux