Energietoeslag 2023

Afgelopen jaar heeft de gemeente Utrecht aan inwoners met een inkomen tot 150% wettelijk sociaal minimum energievergoeding van € 1.300 verstrekt. Het college heeft besloten om aan deze groep in februari alvast weer € 500 over te maken. Dit gaat automatisch, inwoners hoeven hier dus geen aanvraag voor te doen. Deze betaling gaat op basis van de gegevens die bij de gemeente bekend zijn.

Aanvragen

Vanaf de zomer van 2023 zal het mogelijk zijn voor groepen die niet bekend zijn, maar wel in aanmerking komen, om een aanvraag voor de energievergoeding van 2023 te doen. Wanneer dit precies zal zijn is nu nog onbekend omdat het wetsvoorstel voor de energievergoeding 2023 niet gereed is. Ook moet er nog worden besloten wie tot de doelgroep gaat behoren en wat de hoogte van de energievergoeding zal zijn.

In 2022 heeft de gemeente naast de energievergoeding ook individuele bijzondere bijstand voor aanvullende energievergoeding verstrekt. Deze regeling loopt begin 2023 nog door totdat de voorwaarden zijn gewijzigd. Deze worden gewijzigd vanwege het prijsplafond. Die wijziging zal begin 2023 doorgevoerd worden.

Houdt de website in de gaten voor de meest actuele versie van de beleidsregel:
Product – Vergoeding energiekosten aanvragen – Online loket (utrecht.nl)

Ontwerp en webdevelopment door BuroBureaux