Energietoeslag 2023

In 2023 kunnen inwoners met een laag inkomen een energievergoeding aanvragen van € 800. Ontving u de energievergoeding in 2022? En hebt u dit jaar ook recht op deze vergoeding? Dan ontvangt u het bedrag van € 800 automatisch in december. Heeft u de eerste energietoeslag van 500 euro ontvangen in 2023, dan wordt de resterende energietoeslag van 800 euro waarschijnlijk automatisch aan u uitbetaald, als u voldoet aan de nieuwe voorwaarden. U ontvangt daarover in december een brief van de gemeente.
Wilt u een aanvraag doen? Dat kan daarna in december op deze pagina >

Sinds 7 oktober kunnen gemeenten de energietoeslag 2023 aan inwoners uitbetalen. Er zijn gemeenten die inmiddels het bedrag al hebben overgemaakt, maar ook die nog moeten starten. Ook wanneer de inwoners de toeslag zelf kunnen aanvragen verschilt. Sommige gemeenten verhogen de inkomensgrens, komen met een extra toeslag of breiden de doelgroep uit.
Half november maakt de gemeente de nieuwe regels in Utrecht bekend. Dan leest u op de website van de gemeente de voorwaarden, en tot welk inkomen u recht hebt op de energievergoeding.

Ontwerp en webdevelopment door BuroBureaux