Eenzaamheid en armoede

Utrecht Omarmt had onlangs een mooi interview met Marry Mos, secretaris van de Armoedecoalitie Utrecht. Daarin staat de vraag centraal of armoede en eenzaamheid hand in hand gaan.

Is er een link tussen armoede en eenzaamheid? Marry: jazeker. Armoede raakt absoluut ook je sociale leven. Als jij iemand bent die er graag op uit gaat, ergens met iemand iets drinken, gezellig uit eten of naar de bioscoop, dan krijg je het zonder budget al snel moeilijk. Zeker met de huidige prijzen is een avondje uit voor veel mensen niet meer te betalen. Ook mensen bij je thuis uitnodigen wordt moeilijk met een klein budget. Er zijn veel kinderen die niet mee kunnen met schooluitjes. Of gezinnen die geen kinderfeestjes kunnen vieren omdat daar geen geld voor is. Zo zijn er tal van voorbeelden die laten zien dat het leven schraal en het sociale netwerk klein wordt door armoede.
Marry vertelt in het interview ook over initiatieven die er voor kunnen zorgen dat die sociale wereld weer wat minder klein wordt voor mensen met weinig geld. En ze heeft tips voor personen en organisaties om op een goede manier mensen in armoede meer mogelijkheden te bieden om uit het isolement te komen.

Lees het hele interview >

Ontwerp en webdevelopment door BuroBureaux