Cultuur@CruyffCourts van start in Utrecht Noordwest

Gratis proeflessen 22 september

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur en de Johan Cruyff Foundation bundelen met het project Cultuur@CruyffCourts de krachten om kinderen en jongeren uit armere wijken toegang te geven tot sport en cultuur dichtbij huis: op Cruyff Courts. Meedoen kost niets! Kick-off vrijdag 22 september van 15.30 – 17.00. Als er thuis geen geld is voor een club, betaalt het Jeugdfonds het lesgeld.

Voetballen of vloggen, tennissen of rappen; tijdens Cultuur@CruyffCourts krijgen kinderen en jongeren de kans te ontdekken wat ze leuk vinden tijdens een reeks proeflessen in de eigen wijk. In 2023 gaat Cultuur@CruyffCourts op verschillende Cruyff Courts door het hele land van start. Op de Cruyff Courts vinden meerdere weken lang allerlei verschillende culturele activiteiten plaats waar kinderen en jongeren aan mee kunnen doen. Zo maken ruim 2.000 kinderen kennis met sport en cultuur in hun eigen buurt. Meedoen kost niets! We hopen dat kinderen en jongeren op het Cruyff Court naast sport, ook in aanraking komen met culturele en creatieve vormen en dat het ze motiveert om daarna een club te kiezen. Deel uitmaken van een club is leuk en goed; je bent wekelijks in beweging, maakt nieuwe vrienden, leert omgaan met winst en verlies en vergroot je zelfvertrouwen. Skills waar je je hele leven iets aan hebt. Als er thuis geen geld is voor een club, betaalt het Jeugdfonds het lesgeld.

Kick-off Programma

De feestelijke aftrap wordt gegeven door allround straatvoetballer Nasser el Jackson en vindt plaats op vrijdag 22 september van 15.30 – 17.00 op het Wesley Sneijder Cruyff Court, Laan van Chartroise 164, 3552 EZ Utrecht. Daarnaast zijn er allerlei workshops voor kinderen en jongeren van 8 t/m 17 jaar waaronder breakdance, podcast, fotografie, film en muziekles & jammen.

Over het Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht

Samen sporten, dansen of muziek maken is belangrijk voor de fysieke, mentale en sociale ontwikkeling van kinderen en jongeren. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het mogelijk dat kinderen die opgroeien in gezinnen met weinig geld, toch lid kunnen worden van een sport- of cultuurclub. Voor deze kinderen betaalt het Jeugdfonds de contributie of het lesgeld. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur werkt samen binnen Sam& voor alle kinderen. Meer informatie? Kijk op jeugdfondssportencultuur.nl.

Over de Johan Cruyff Foundation

De Johan Cruyff Foundation steunt en ontwikkelt sportactiviteiten voor kinderen, overal ter wereld. Met sportprojecten voor kinderen met een beperking, de Cruyff Courts en Schoolplein14 krijgen deze kinderen letterlijk de ruimte. Ruimte waar zij zich kunnen ontwikkelen, ruimte om vrienden te maken én ruimte waar zij hun fysieke en mentale gezondheid kunnen verbeteren.

Ontwerp en webdevelopment door BuroBureaux