Beginnende schulden

Weet jij waar je recht op hebt?

In september en oktober loopt weer een nieuwe fase van de campagne “Weet jij waar je recht op hebt?” In deze fase maken we onze inwoners ervan bewust dat ze bij de gemeente terechtkunnen voor hulp bij (beginnende) schulden in de vorm van openstaande rekeningen. Want hoe eerder je erbij bent met hulp bij schulden, hoe makkelijker je ze kunt oplossen. 

Eind september en begin oktober is deze campagnefase zichtbaar in de hele stad. Bijvoorbeeld met online video-advertenties via Facebook, Instagram, Youtube, de websites van DPG Media en in mobiele apps. Verder is de campagne te zien in bushokjes en op flyers en posters. Die laatsten zijn te vinden in de Utrechtse horeca, buurthuizen, zorglocaties, bibliotheken en andere plekken waar Utrechters komen die misschien moeite hebben met rondkomen. 

Voor hulp bij het betalen van rekeningen of schulden staat de gemeente Utrecht klaar om inwoners te helpen. Bezoek utrecht.nl/rondkomen voor meer informatie. Inwoners kunnen zich ook direct aanmelden voor hulp op de volgende manieren:

  • Bel naar de gemeente Utrecht via telefoonnummer 14 030, stuur een e-mail naar hulpbijschulden@utrecht.nl of plan direct een gesprek in via utrecht.nl/geldzorgen. Of kom langs bij het servicepunt in het stadskantoor om je aan te melden voor een gesprek. Het adres is Stadsplateau 1. Je wordt dan teruggebeld. 
  • Neem contact op met het buurtteam in jouw buurt via buurtteamsutrecht.nl 
  • Liever laagdrempelig en anoniem advies over waar je allemaal recht op hebt? Dan is de Geldzaak de plek om heen te gaan. Hier krijg je ook hulp bij het aanvragen van regelingen. Kijk voor de contactmogelijkheden op degeldzaak.nl.  

Lees meer >

Ontwerp en webdevelopment door BuroBureaux