Armoedecoalitie bij presentatie rapport

Een zeker bestaan deel II

Donderdag 28 september zag een tweede rapport van de Commissie sociaal minimum het licht. Dit rapport had het sociale zekerheidsstelsel als onderwerp. Het werd tijdens een kort symposium uitgereikt aan Carola Schouten, demissionair minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen. 

De Armoedecoalitie Utrecht leverde een belangrijke bijdrage in de voorbereiding van het rapport. Vandaar dat secretaris Marry Mos, ervaringsdeskundigen Fatiha Benazzi, Fatima, Saskia, Dennis van Elten en Annelies Neutel en Jora Wolterink voor deze presentatie naar Den Haag afreisden.
De presentatie haalde zelfs het nieuws: het journaal op de televisie repte erover. Vooral het stelsel van toeslagen zorgt voor problemen en moet zodoende op de schop, was de tendens van het nieuwsitem.

Ervaringsdeskundige Dennis: “Vandaag heeft opnieuw duidelijk gemaakt dat armoede en bestaanszekerheid een hot item vormen. Voor het rapport werd een hoop werk verzet en het bevat zodoende veel goede plannen om armoede tegen te gaan. Maar de vraag is of alles uit te voeren valt met de situatie zoals die nu is. Denk bijvoorbeeld aan de logge belastingdienst en de uitkeringssplit tussen UWV en Gemeente.”
Als Armoedecoalitie zijn we blij met het plan en hopen we dat het nieuwe kabinet voortvarend aan de slag gaat met het vereenvoudigen van het sociale zekerheidsstelsel, zodat het weer gaat fungeren als vangnet zonder gaten.

Ontwerp en webdevelopment door BuroBureaux