Workshop ‘Zorgen over geld? Praten helpt’

29 juni

Er komt weer een workshop ‘ Zorgen over geld? Praten helpt’ aan, op 29 juni. In deze workshop leren professionals en vrijwilligers meer over de gevolgen van chronische geldstress en het belang om daar iets aan te doen.

Schulden, achterstanden, armoede, geldzorgen… Veel inwoners en gezinnen in Utrecht worstelen ermee en de gevolgen ervan zijn groot. Maar gevoelens van schaamte staan vaak in de weg om ze met professionals of vrijwilligers te bespreken en om hulp te zoeken. Praten over geldzorgen helpt. Een handreiking en workshops helpen professionals en inwoners om geldzorgen te signaleren en bespreekbaar te maken.

Wat leer je?
Geldstress beïnvloedt het denken en het doen van veel inwoners en creëert daardoor ook problemen op andere leefgebieden zoals gezondheid, opvoeding, werk en opleiding. Je leert hoe je dit thema op een laagdrempelige manier bespreekbaar kunt maken en hoe jij mensen vervolgens in een gesprek kunt motiveren om stappen te zetten in de richting van hulp en een oplossing. De workshop is praktisch, informatief en interactief. Je krijgt concrete inzichten, tips en handvatten.

Workshop
De workshop wordt op locatie gegeven door ervaren trainers van Budgetvaardig en duurt 3,5 uur. Ook is er een ervaringsdeskundige aanwezig die je meeneemt in wat heeft geholpen om uit de schulden te komen.

Voor wie?
Alle professionals en vrijwilligers die werkzaam zijn in Utrecht.*

Datum en plaats
Woensdag 29 juni 2022 van 09.00 – 12.30 uur. Inloop vanaf 8.30 uur
Furkaplateau 15, Utrecht. 

Inschrijven

Klik hier om je in te schrijven.

Ook in-company training mogelijk

Neem contact met ons op via info@budgetvaardig.nl, dan bespreken we de mogelijkheden.

Meer informatie
Het Lectoraat Schulden en Incasso van de Hogeschool Utrecht schreef samen met de gemeente Utrecht een handreiking. In deze handreiking lees je wat signalen zijn van geldzorgen en hoe u het gesprek kunt starten. 
Heb je nog vragen? Vul dan het contactformulier in.

Deze workshop is gratis, maar niet vrijblijvend. Na de inschrijving verwachten we dat je aan de workshop deelneemt, om te voorkomen dat we andere geïnteresseerden moeten afwijzen. Je kunt je tot 5 werkdagen voor de workshop met een reden afmelden.

Ontwerp en webdevelopment door BuroBureaux