Week tegen Eenzaamheid

"Kom erbij!"

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid van 30 september t/m 7 oktober worden er door het hele land activiteiten georganiseerd waarin ontmoeting en verbinding centraal staan. Ook ‘Utrecht Omarmt’ doet mee om lokaal aandacht te vragen voor eenzaamheid en de aanpak te versterken. Wil je ook een bijdrage leveren?

  • We horen het graag als je tijdens de Week tegen Eenzaamheid een activiteit organiseert of als je organisatie een interventie aanbiedt die eenzaamheid voorkomt of tegengaat (zoals een maatjesproject of ander project of telefoonlijn).
  • We vragen je om uiterlijk 10 september je activiteit/aanbod aan te melden via dit formulier. Je kunt je ideeën en vragen ook alvast mailen naar Ester Vlaming.
  • Vanuit Utrecht Omarmt bundelen we alle activiteiten en verzorgen we communicatie over het totale aanbod richting bewoners en hulpverleners.
  • De landelijke coalitie Eén tegen Eenzaamheid biedt het volgende aan: een ‘Kom erbij-pakket’ met aankledings- en informatiemiddelen voor je activiteit die je kosteloos kunt bestellen, een handreiking als je een activiteit gaat organiseren, voorbeeldactiviteiten en inspiratie voor ondernemers over deelname aan de Week tegen eenzaamheid.
  • Voor activiteiten gericht op bewoners raden we aan om de term eenzaamheid niet te gebruiken. ‘Kom erbij’ is daarom de positieve oproep die je kunt gebruiken voor je activiteit(en).
  • Heb je een idee waar je hulp bij kunt gebruiken van een andere organisatie binnen het netwerk? Geef het door en we denken graag mee.
  • Tips om bij ‘eenmalige’ activiteiten aandacht te hebben voor duurzaamheid: Van eenmalig naar duurzaam contact | Aanpakeenzaamheid.nl

Kerngroep Utrecht Omarmt zoekt versterking

Onder de naam Utrecht Omarmt werken we vanaf september 2019 samen met welzijnsorganisaties, bewonersinitiatieven en bedrijfsleven aan minder eenzaamheid in Utrecht. Het netwerk Utrecht Omarmt deelt kennis en ervaring over eenzaamheid, bespreekt wat nodig is en welke acties – samen of alleen – effectief zijn en het beste passen.

De kerngroep van Utrecht Omarmt denkt mee met de Netwerkcoördinator, kijkt waar verbindingen mogelijk zijn en signaleert wat nog ontbreekt in de aanpak tegen eenzaamheid. Als kerngroep willen we een afspiegeling zijn van het netwerk. Om die reden zoeken we nieuwe kerngroep leden die zich herkennen in onderstaande omschrijvingen:

  • Je houdt je bezig met het tegengaan van eenzaamheid onder jongvolwassenen, Utrechters met een psychische kwetsbaarheid of een migratieachtergrond.
  • Je werkt in de formele zorg of in het bedrijfsleven of bij een woningcorporatie of bent actief bij een bewonersinitiatief.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan de Oproep versterking gezocht voor de kerngroep.

Ontwerp en webdevelopment door BuroBureaux