Voedselkasten

Buurthuis Rosa

Vanaf oktober staat er een voedselkast in de hal van buurthuis ROSA aan de Malakkastraat 6 in Lombok. De voedselkast is gevuld met van alles en nog wat, zoals blikken soep, koeken, potjes groente, macaroni en andere levensmiddelen. Ook bevinden zich in de kast een koelkast voor zuivelproducten, beleg en vlees en een vriezer voor bevroren levensmiddelen. Iedereen die iets nodig heeft, mag er iets uit pakken.

De kast staat er niet alleen om er spulletjes uit te halen, maar zeker ook om producten in te zetten. Mensen die (houdbare) producten hebben, die ze zelf niet meer gebruiken, kunnen deze in de voedselkast plaatsen. “Zo wordt geven en ontvangen één”, aldus initiatiefnemer Robert Roch van DOCK Utrecht. Op de kast hangt een gebruiksaanwijzing waarop staat hoe het systeem werkt.
Het initiatief zorgt voor saamhorigheid en solidariteit.

Je kunt van dinsdag tot en met donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur terecht bij de voedselkast in de hal van buurthuis Rosa.

Buurtcentrum De Leeuw

In de hal van buurtcentrum De Leeuw, Samuel van Houtenstraat 1, is een voedselkast te vinden. Open van maandag t/m donderdag, 9.00 – 17.00 uur.

Ontwerp en webdevelopment door BuroBureaux