Verkiezingsdebat

over armoede en schulden in Utrecht

  • Donderdag 24 februari 2022
  • van 19.30 – 21.30 uur (zaal open: 19.00 uur)
  • ZIMIHC Theater Stefanus, Braziliëdreef 2 (Overvecht)

Wat gaan we doen?

Op donderdag 24 februari 2022 organiseert de Armoedecoalitie Utrecht een debat met de politieke partijen in Utrecht over armoede en schulden.
Wij nodigen jou uit om daar actief aan deel te nemen! Je kunt live meedoen in de zaal of online deelnemen via onze livestream.
Meld je aan via het formulier: armoedecoalitie-utrecht.nl/aanmelden-verkiezingsdebat en geef aan hoe je deel wilt nemen.

Waarom is dit debat belangrijk?

In Utrecht leven circa 40.000 mensen van een laag inkomen. Dit is een diverse groep mensen: jongeren, ouderen, statushouders, mensen met een beperking of een chronische ziekte en mensen die ‘gewoon’ werken. Allen zien hun noodzakelijke kosten voor energie, huur, de zorg en de dagelijkse boodschappen stijgen. Dit levert veel financiële stress op en betekent vaak moeilijke keuzes maken. Aan het einde van het geld houden zij vaak een stuk maand over.

Schaamte bij financiële problemen speelt een grote rol. Hoe onterecht ook, het blijft voor mensen vaak lastig om hulp te vragen. De drempel naar de hulpverlening is veelal te hoog. Daarom zet de Armoedecoalitie Utrecht zich in om armoede zichtbaar en bespreekbaar te maken. En met elkaar te bestrijden! Dit doen we met de aangesloten organisaties en onze ervaringsdeskundigen die zich inzetten in de wijken.

Kortom: meld je aan voor het debat!

Klik hier om de flyer te downloaden.

Let op: Op locatie maken we gebruik van de QR code en hanteren we de RIVM-richtlijnen.

De Armoedecoalitie Utrecht is een bundeling van maatschappelijke organisaties, initiatieven en betrokkenen: De Tussenvoorziening, Leger des Heils, U Centraal, JoU, Lister, Lokalis, Buurtteamorganisatie Sociaal, Samenwerkende Utrechtse Woningcorporaties, Dock, Hogeschool Utrecht, Emmaus, Al Amal, Solgu, Ubuntuhuis, U-2B Heard!, Cosbo, Nisbo, Steunpunt GGz, Stichting Leergeld, buurtpastoraten van de kerken, Rode Kruis, Jeugdfonds sport en cultuur en vele anderen.

Ontwerp en webdevelopment door BuroBureaux