Vacature Kwartiermaker Papiercafés

Stichting Utrecht op Orde is op zoek naar een Kwartiermaker Papiercafés en HipHelpt (m/v) voor 20-24 uur per week. Stichting Utrecht op Orde (SUOO) organiseert sociaal-maatschappelijk vrijwilligerswerk binnen Utrecht met SchuldHulpMaatje, JobHulpMaatje, HipHelpt en Papiercafés.

De laatste twee gaan over praktische individuele hulp. Voor het uitbreiden van de Papiercafés en HipHelpt in Utrecht zoeken we een kwartiermaker. Als kwartiermaker ga je aan de slag om in een aantal buurten in Utrecht nieuwe Papiercafé te starten en daaromheen informele netwerken (binnen kerken en daarbuiten) en beroepskrachten te betrekken.

In een Papiercafé bieden buurtgenoten laagdrempelige hulp aan kwetsbare mensen over (voor hen) onbegrijpelijke papieren en procedures. Via het digitale platform van HipHelpt worden praktische hulpvragen van buurtgenoten zonder sociaal netwerk gekoppeld aan actieve buurtgenoten die hen deze hulp kunnen bieden.

De werkzaamheden bestaan uit: het coördineren van activiteiten; het verbinden, enthousiasmeren, mobiliseren en aansturen van (netwerken van) vrijwilligers; en het samenwerken met beroepskrachten. Ben jij die betrokken persoon die graag wil bijdragen aan praktische hulp en ondersteuning van kwetsbare mensen en daar ook de organisatorische en contactuele eigenschappen voor heeft? Lees dan verder.

Naar de volledige vacaturetekst.

Ontwerp en webdevelopment door BuroBureaux