Utrechtse Geldzoeker

Nieuwe website is nu live!

Utrechtse Geldzoeker geeft hulpverleners duidelijk overzicht voor financiële (nood)hulp.
Hulpverleners die op zoek zijn naar aanvullende financiële hulp voor hun cliënt in de regio Utrecht, vinden nu eenvoudiger organisaties voor een financiële tegemoetkoming of spullen via de Utrechtse Geldzoeker: https://www.utrechtsegeldzoeker.nl

De Utrechtse Geldzoeker is een initiatief van een aantal organisaties in Utrecht waaronder de Armoedecoalitie, Gemeente Utrecht, K.F. Hein Fonds en RDO Balije van Utrecht. De website geeft een overzicht van geldverstrekkers waar hulpverleners een aanvraag kunnen indienen voor een cliënt die in de regio Utrecht woont. De geldverstrekkers geven een financiële tegemoetkoming of spullen aan individuen die geen of onvoldoende aanspraak kunnen maken op voorliggende voorzieningen zoals Wet Maatschappelijk Ondersteuning (WMO) en bijzondere bijstand.

Het gezamenlijke doel van de initiatiefnemers is het verlichten van armoede. Door hulpverleners op de juiste manier te ondersteunen hopen ze dat mensen in nood sneller geholpen worden.

Projectleider Jora Wolterink: “Wij merkten regelmatig dat veel hulpverleners geen overzicht hebben waar ze wat allemaal aan kunnen vragen. Het is ook best complex. Met de Utrechtse Geldzoeker hebben we een groot aantal regionale en landelijke organisaties op een rijtje gezet. Door verschillende kenmerken in te vullen zoals doelgroep of waarvoor je wat zoekt, krijg je direct een overzicht van fondsen of stichtingen die het beste passen. Het overzicht geeft geen garantie dat een gift ook toegezegd wordt door de organisaties die in het resultatenoverzicht getoond worden. Daarvoor moet altijd een aanvraag ingediend worden bij de verstrekkende organisatie zelf.”

De Geldzoeker is een initiatief van de Armoedecoalitie, medegefinancierd door Gemeente Utrecht, K.F. Hein Fonds en RDO Balije van Utrecht.

Ontwerp en webdevelopment door BuroBureaux