Utrechters doneren energiekorting aan goede doel

Veel Utrechters geven aan dat zij de korting van in totaal 380 euro op hun energierekening zelf niet nodig hebben en graag doneren aan doelen die mensen helpen die deze winter wél in de knel komen. 
Linda Voortman, wethouder Werk en Inkomen: “Juist in deze tijd – van Sint Maarten en met de feestdagen voor de deur – is het hartverwarmend om te horen dat mensen hun barmhartigheid tonen en écht omzien naar elkaar. Zij doneren geld dat zij zelf kunnen missen aan de vele mooie initiatieven die onze stad kent.”

Solidariteit in de stad

In de maanden november en december krijgen alle Nederlanders 190 euro per maand korting op hun energierekening. De Rijksoverheid heeft dit initiatief genomen om de tijd te overbruggen tot het energieplafond ingaat, dat per 1 januari 2023 is aangekondigd.
Wilt u de korting op de energierekening ook aan een ander geven, maar weet u niet hoe? Er zijn in Utrecht diverse organisaties die ervoor zorgen dat het geld echt terechtkomt bij de inwoners die het nu hard nodig hebben. Denk hierbij aan de Voedselbank, Stichting Leergeld, het Boodschappenfonds of een ander mooi initiatief, kijk bijvoorbeeld bij één van de partners van het NIZU, Utrecht Omarmt of op Voorjestadsie.nl

Ontwerp en webdevelopment door BuroBureaux