Tuinieren voor het Grote Utrecht Stadsdiner

Dit jaar gaan Utrechters opnieuw als één grote familie tijdens Wereldarmoededag in oktober  samen aan tafel. Hoewel het lang nog niet zover is, zijn de voorbereidingen in volle gang. Want dit jaar wordt iedere geïnteresseerde mee-eter uitgenodigd zelf de ingrediënten voor dit diner te zaaien en te oogsten. Hoe leuk is dat?!
Zaai en oogst je niet mee, dan kun je straks gewoon meedoen door een pakket te bestellen, net als vorige jaren. Maar het wordt nog leuker met zelfgekweekte groenten en kruiden!

Cybilles stoofpot

Het recept komt dit jaar van Cybille Latour, oprichtster van Blik en Pot. Onder deze noemer leert zij met name de bewoners in Overvecht gezond, duurzaam en goedkoop te koken.
Voor haar Hollandse stoofpot met een Surinaams tintje hebben de koks straks o.a. prei, ui, knolselderij, wortel, knoflook en aardappels nodig. Zij kunnen daarvoor een zakje zaai- en pootgoed à vier euro kopen en dat op hun balkon of tuin uitzaaien. Het zakje bevat meer dan voldoende zaden dus deel vooral de rest met de buren!

Verkooplocaties

De zakjes met zaaigoed zijn te koop vanaf 27 maart tot half april op de volgende locaties:

  • De Moestuin, Laan van Maarschalkerweerd 2. Geopend maandag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur;
  • Steede Hoge Woerd, Hoge Woerdplein 1, 3454 PB De Meern. Dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur;
  • Griftsteede, Van Swindenstraat 129,3514 XR Utrecht. Dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur;
  • Eilandsteede, Vreugdenhillaan 31, 3526 ZB Utrecht. Dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur;
  • Koppelsteede, Koppeldijk 115, 3524 SK Utrecht. Dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Voedsel en moestuinen

Mensen zonder balkon of tuin kunnen in één van de voedsel- en moestuinen van de stad terecht. Daar zullen namelijk ook de groentes voor het Stadsdiner worden verbouwd. Voor meer informatie, zie: www.utrechtnatuurlijk.nl of www.moestuinutrecht.nl.

Contact

Meer informatie is te vinden op www.stadsdinerutrecht.nl; tel.nr.: 06-42622092; mail: deeljemaaltijd@stadsdinerutrecht.nl.

Ontwerp en webdevelopment door BuroBureaux