Tijdelijke noodopvang voor daklozen

Opvang daklozen met corona-gerelateerde klachten aan Maliebaan 59-61

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om aan Maliebaan 59-61 een tijdelijke noodopvang te vestigen voor daklozen uit Utrecht die in isolatie geplaatst moeten worden omdat ze mogelijk besmet zijn met het coronavirus.
Het pand wordt geschikt gemaakt om deze Utrechters tijdelijk te laten verblijven, tot het moment dat zij klachtenvrij zijn. We willen u als buurtbewoner hiervan op de hoogte stellen. We doen wat nodig is om eventuele overlast voor omwonenden zoveel mogelijk te beperken. Zo is er 24 uur per dag, 7 dagen per week begeleiding aanwezig, evenals beveiliging.

Bestrijding uitbraak coronavirus

De gemeente doet er alles aan om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Kwetsbare groepen krijgen daarbij speciale aandacht. Deze aandacht is om te voorkomen dat zij besmet raken of dat zij, eenmaal besmet, het virus doorgeven aan anderen. Mensen die mogelijk besmet zijn met het virus, wordt gevraagd om thuis te blijven of in isolatie te gaan. Door isolatie kunnen mensen binnen uitzieken en zo anderen niet besmetten. Voor opvanglocaties van daklozen zijn de mogelijkheden om dit advies op te kunnen volgen beperkt. Daarom richten wij deze tijdelijke noodlocatie in. Deze locatie is dus alleen open voor mensen die niet in isolatie kunnen binnen de reguliere opvang. In het pand kunnen maximaal achtentwintig mensen worden opgevangen.

Ontwerp en webdevelopment door BuroBureaux