The Village Utrecht

Gratis kaartjes voor U-pas houders, 12-20 mei

Op 12 mei start het Spring Festival met onder andere het project The Village Utrecht.
Utrecht groeit. Heel hard. Het hardst van heel Nederland. In de komende 18 jaar moeten we ruimte maken voor nog eens 95.000 nieuwe Utrechters. In The Village Utrecht ben je als bezoeker de hoofdrolspeler in jouw eigen documentaire over de snelst groeiende stad van Nederland. Met je koptelefoon op spring je op de fiets en neemt een interactieve app je vanuit het centrum op sleeptouw naar drie cruciale knooppunten die de komende jaren enorm gaan veranderen: de stations Lunetten, Leidsche Rijn en Overvecht en de stadsdelen daaromheen. Welke gevolgen hebben de veranderingen eigenlijk voor de stad en haar inwoners? Mogen wij nog meebepalen hoe de stad gaat veranderen? Is er nog ruimte voor mij in die nieuwe stad? Mag ik hier zijn?

Nieuwe Helden

Voor The Village Utrecht dook kunstcollectief Nieuwe Helden vol overgave in Utrecht en al haar wijken. Meer dan een jaar lang spraken ze met experts en buren, oude en nieuwe bewoners, gasten, grondbezitters en ongedocumenteerden over verstedelijking, identiteit, bezit, democratie en menselijkheid. Nieuwe Helden nodigt je uit om te verdwalen in de stad en via verschillende routes kennis te maken met Utrechters en hún stad.

Let op: voor The Village Utrecht heb je een fiets, een smartphone en koptelefoon of oortjes nodig. Mocht je geen (ov)fiets kunnen regelen, neem dan contact op via kassa@springutrecht.nl

Voor mensen met een U-pas zijn gratis Toegiftkaartjes beschikbaar.
Meld je daarvoor aan bij Tonio Bozelie: toniobozelie@gmail.com.

Voor meer informatie, klik op deze link.

Ontwerp en webdevelopment door BuroBureaux