Talkshow over armoede op UStad

Vanaf zondag 21 maart zendt UStad de nieuwe talkshow ER IS GENOEG uit. Een Utrechts programma over armoedebestrijding, de schaamte er over, maar ook over veerkracht. De show wordt gepresenteerd door ervaringsdeskundigen Anita, Eugenie en Dennis. Zij nemen de kijker, samen met hun gasten, mee in de wereld van schuldsanering en bureaucratie.

In de talkshow ER IS GENOEG ontvangen presentatoren Anita, Eugenie en Dennis wekelijks diverse Utrechtse gasten aan hun tafel. Vanuit de studio in de stadsboerderij Gagelsteede praten ze in de tien afleveringen over armoede met onder andere wethouder Linda Voortman, McDonalds directeur Marijke Honing en ervaringsdeskundige Fabian Kroonen, ZZP’er Jos Muller. Ook komen Anya Wiersma van de schuldhulp en raadslid Rick van der Zweth van U-Pas langs. Vertelt Miranda Strijker meer over kinderarmoede en Lambert Pasterkamp en Cybille Latour hebben het over voedselhulp en voeding. Ervaringsdeskundige Marcel spreekt met Reijnder Jan Spits over woonlasten en hoe moeilijk is het om vroeg te signaleren, waar Wilhelmien Looymans vanuit de zorg en Jessica van Lokven als ervaringsdeskundige hun licht over laten schijnen. Doel is om de schaamte die op het onderwerp rust te doorbreken en de kijker te informeren over diverse mogelijkheden op hulp.

Het programma is gemaakt door Happy Motion in samenwerking met de Armoedecoalitie, Gemeente Utrecht en RTV Utrecht. Meer over ER IS GENOEG is te vinden op www.erisgenoeg.nl/talkshow. ER IS GENOEG is vanaf 21 maart tien weken lang te zien op UStad, de uitzendingen zijn ook te bekijken via de gemist pagina op www.rtvutrecht.nl.

UStad is de televisiezender van de stad Utrecht en onderdeel van RTV Utrecht, de omroep van de provincie Utrecht.

Ontwerp en webdevelopment door BuroBureaux