Stichting Leergeld helpt bij kinderarmoede

Tijdens de eerste lockdown in maart van vorig jaar zat Denise thuis met haar vijf kinderen: een tweeling van bijna 3 en drie zonen van 6, 9 en 12. Thuisonderwijs werd de norm, maar het gezin had geen laptops en tablets beschikbaar. “Via via kwam ik bij Stichting Leergeld Utrecht terecht. Zij hebben me afgelopen jaar onwijs geholpen.”

Lees het interview met Denise op de website van ‘In de buurt’.

Publieksacademie Kinderarmoede Utrecht

Wil jij ook meedenken en brainstormen over hoe je kunt helpen kinderarmoede bestrijden? Dat kan tijdens de Publieksacademie Kinderarmoede waar Antoinette bij betrokken is. Op 1 april 2021 vanaf 16.00 uur organiseren de Armoedecoalitie Utrecht en de Alliantie Kinderarmoede samen met de schoolbesturen SPO Utrecht, PCOU Willibrord en KSU de Publieksacademie Kinderarmoede Utrecht. Het thema is Samenwerken rondom de School.

Lokale professionals, vrijwilligers en ervaringsdeskundigen gaan in gesprek over het zien en versterken van kinderen in armoede. Het doel is om individuele en collectieve afspraken te maken om de samenwerking over armoedebestrijding bij kinderen kracht bij te zetten. Het is een online event, dus schrijf je snel in om erbij te zijn.

Ontwerp en webdevelopment door BuroBureaux