STAP-budget aanvragen

1 juli

Wil je deze zomer of dit najaar (tussen 29 juli en 1 december) starten met een opleiding, en heb je dit kalenderjaar nog geen gebruik gemaakt van STAP-budget? Dan is vrijdag 1 juli hét moment om max. 1.000 euro STAP-budget voor een opleiding aan te vragen bij UWV.

Hoe ga je te werk als je STAP-budget wilt aanvragen?

STAP 1. Bereid je STAP-budget aanvraag voor:

 1. Oriënteer je op STAP-budget.nl/opleidingenSTAP-budget.nl helpt je om ideeën op te doen voor een STAP opleiding die bij je past. Door de vele filters en de uitgebreide informatie per opleiding kun je gemakkelijk een passende opleiding vinden. 
 2. Tip: Gebruik het zoekfilter ‘STAP Aanvraagtijdvak’ de optie ‘juli-augustus 2022 om de opleidingen te selecteren waarvoor STAP vanaf 1 juli aan te vragen is. Zo heb je mogelijke opleidingen waarvoor je STAP kan aanvragen direct in beeld!
 3. Klik via de gele aanmeldknop door naar de aanbieder.
  Selecteer een opleiding op STAP-budget. nl. Rechtsboven zie je dan een gele aanmeldknop. Als je hierop klikt, kom je op de aanmeldingspagina van de opleider en hier kun je je vrijblijvend aanmelden voor de opleiding.
 4. Meld je aan bij de opleider en ontvang een STAP-aanmeldingsbewijs.
  Na je aanmelding bij de opleider ontvang je van de opleider een digitaal STAP-aanmeldingsbewijs. Dat STAP-aanmeldingsbewijs heb je nodig voor je STAP-aanvraag bij UWV!

STAP 2. Vraag je STAP-budget aan bij UWV:

 1. Ga vrijdag 1 juli 10.00 uur naar het STAP-aanvraagportaal van UWV. Zorg dat je er dan klaar voor zit, want op=op.
 2. Log in met je DigiD.
 3. Upload je STAP-aanmeldingsbewijs (dat je van de opleider hebt gekregen).
 4. Vul je student-, klant- of inschrijfnummer in (dat je kunt vinden op je STAP-aanmeldingsbewijs).
 5. Bevestig de opleiding die via een ‘vooraanmelding’ door de opleider voor je is klaargezet (en anders: selecteer zelf de opleiding die ook op het STAP-aanmeldingsbewijs is opgenomen).
 6. Beantwoord nog enkele vragen over je situatie.
 7. Dien je aanvraag in.

Wacht op reactie van UWV. Na toekenning ontvang jij en ook je opleider bericht van UWV. UWV maakt het geld over naar de opleider (je krijgt dus zelf geen geld op je rekening). En je opleider zet je voorlopige aanmelding om in een daadwerkelijke inschrijving.


P.S.1: Houd er bij je STAP-aanvraag bij UWV rekening mee dat je in een digitale wachtrij kan komen en reserveer hiervoor wat tijd. 
P.S.2: Komt dit tijdvak te vroeg voor je omdat je nog niet weet wat te kiezen? Misschien kan een coach je verder helpen. Op STAP-budget.nl/coaches vind je gekwalificeerde coaches. Voor mensen met maximaal MBO-2 is loopbaancoaching kosteloos als zij gebruik maken van het STAP Ontwikkeladvies.

Ontwerp en webdevelopment door BuroBureaux