STAP-budget aanvragen

Denk na over hoe je je verder wilt ontwikkelen en zoek een passende STAP-opleiding.
Wil je tot 1.000 euro opleidingsbudget aanvragen en heb je dit kalenderjaar nog geen STAP-subsidie toegekend gekregen? Kom dan nu in actie! Zoek een passende STAP-opleiding op STAP-budget.nl, klik door naar de opleider en meld je vandaag nog aan voor een opleiding, en zorg dat je er donderdag 1 september 10.00 uur klaar voor zit om STAP-budget aan te vragen.

Hoe ga je te werk?

STAP 1. Bereid nu je STAP-budget aanvraag voor:

 1. Oriënteer je op STAP-budget.nl/opleidingen. Hier kun je ideeën opdoen voor STAP-opleidingen die bij je passen. Door de vele filters en de uitgebreide informatie per opleiding kun je gemakkelijk een passende opleiding vinden. 
 2. Tip: Gebruik het zoekfilter ‘STAP Aanvraagtijdvak’ de optie ‘september-oktober 2022’ om de opleidingen te selecteren waarvoor STAP vanaf 1 september aan te vragen is. Zo heb je mogelijke opleidingen waarvoor je STAP kan aanvragen direct in beeld!
 3. Klik via de gele aanmeldknop door naar de aanbieder.
  Bij iedere opleiding op STAP-budget.nl zie je rechtsboven een gele aanmeldknop. Als je hierop klikt, kom je op de aanmeldingspagina van de opleider en hier kun je je vrijblijvend aanmelden voor de opleiding.
 4. Meld je aan bij de opleider en ontvang een STAP-aanmeldingsbewijs.
  Na je aanmelding bij de opleider ontvang je van de opleider een digitaal STAP-aanmeldingsbewijs.
  Dit STAP-aanmeldingsbewijs heb je nodig voor je STAP-aanvraag bij UWV!

STAP 2. Vraag 1 september 10.00 uur je STAP-budget aan bij UWV:

 1. Ga donderdag 1 september 10.00 uur naar het STAP-aanvraagportaal van UWV. Zorg dat je er dan klaar voor zit, het budget is beperkt en op=op.
 2. Log in met je DigiD.
 3. Upload je STAP-aanmeldingsbewijs (dat je van de opleider hebt gekregen).
 4. Vul je student-, klant- of inschrijfnummer in (dat je kunt vinden op je STAP-aanmeldingsbewijs).
 5. Bevestig de opleiding die via een ‘vooraanmelding’ door de opleider voor je is klaargezet (en anders: selecteer zelf de opleiding die ook op het STAP-aanmeldingsbewijs is opgenomen).
 6. Beantwoord nog enkele vragen over je situatie.
 7. Dien je aanvraag in.
 8. Wacht op reactie van UWV. Na toekenning ontvang jij en ook je opleider bericht van UWV. UWV maakt het geld over naar de opleider (je krijgt dus zelf geen geld op je rekening).
Ontwerp en webdevelopment door BuroBureaux